Politie Midden- en West Brabant

Politieteam Vlaanderenstraat opent haar deuren

BREDA, 7 oktober 2005

Politieteam Vlaanderenstraat opent haar deuren op Landelijke Politiedag

BREDA: Op zaterdag 8 oktober 2005 wordt in Nederland de landelijke politiedag georganiseerd. Op allerlei manieren presenteert de politie zich. Ook het district Breda doet mee aan de landelijke politiedag met als thema Samen verantwoordelijk. Op en rond het politiebureau van team Vlaanderenstraat aan de Vlaanderenstraat 1 in Breda is op 08 oktober 2005 van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag georganiseerd. Het belooft weer een leuke en interessante dag te worden. Dus noteer maar vast in de agenda.

In en rond het bureau zijn diverse activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk verschillende politievoertuigen te bekijken. Vanzelfsprekend zijn er de gewone politieauto's, maar er is ook een ME-voertuig, een arrestantenbus en een rupsvoertuig van de Koninklijke Marechaussee.

Samen verantwoordelijk

Natuurlijk werkt de politie samen met andere organisaties. Ook zij presenteren zich op deze open dag. Samen met de burgers proberen zij te werken aan een veilige en leefbare samenleving. De open dag laat duidelijk zien dat de politie in het veld niet alleen staat.

Andere instellingen zoals Bureau Slachtofferhulp, Bureau Halt, het Openbaar Ministerie, 3VO,

Koninklijke Marechaussee, de Gemeente Breda met o.a hondenwachters van de gemeente

en Vertizontaal, geven eveneens acte de presence.

Demonstraties

Het is leuk om te kijken naar diverse demonstraties. Verspreidt over de dag laten de hondengeleiders van het district Breda zien hoe een boef gevangen wordt door een politiehond. De bikers vertonen regelmatig hoe zij met behulp van hun moutainbike kunnen optreden in moeilijke situaties. Ook kunnen ouders hun kinderen in en op allerlei voertuigen filmen of fotograferen. Beredenen van het Korps Landelijke Politiediensten showen hun indrukwekkende en edele viervoeter. Het VHT (Verkeershandhavingsteam) is aanwezig en geeft uitleg over verkeerszaken. Natuurlijk zijn ook de wijkagenten van het team Vlaanderenstraat er deze dag.

Mid West Band

De dag wordt muzikaal omlijst door de Mid West Band. De bigband van de regio Midden en West-Brabant. De Mid West Band is een bigband met de traditionele bezetting van saxen, trombones, trompetten en een ritmesectie. Zangeres Marie-Louise completeert de band met haar warme vocale klanken. De band speelt natuurlijk de traditionele bigband muziek van Glenn Miller, Sammy Nestico en tal van andere geweldige arrangementen.

Auteur: Henk Snepvangers