Politie Midden- en West Brabant

Bijzondere speurtocht tijdens Open Dag Politiedistrict Oosterhou

OOSTERHOUT NB, 7 oktober 2005

Bijzondere speurtocht tijdens Open Dag Politiedistrict Oosterhout

DISTRICT OOSTERHOUT: Op zaterdag 8 oktober wordt in heel Nederland de Landelijke Politiedag gehouden. Op diverse plaatsen in het land houden politiebureaus open huis. Bij u in de buurt is dat bureau Geertruidenberg, aan de Amerweg 15. De politiemedewerkers van het team Geertruidenberg-Drimmelen presenteren zich die dag, bijgestaan door politiemensen van diverse disciplines binnen en buiten het korps Midden en West Brabant, uitgebreid aan het publiek. De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Uniek

De politiemedewerkers hebben een wel heel bijzondere dag georganiseerd. Speciaal voor kinderen zetten ze een aflevering van de populaire serie Baantjer in scène. De aflevering heet De Cock en de moord in het politiebureau. Het is de bedoeling dat de jonge speurdertjes in de huid van Dick Vledder kruipen en de politiemensen helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Aan de hand van een speciaal wedstrijdformulier moeten de kinderen een aantal speuropdrachten vervullen. Voor de echte rechercheurs-in-spé zijn er leuke prijzen te winnen.

En ouders raden we uiteraard aan een fototoestel mee te nemen!

Demonstraties

Overigens is er ook van alles te doen en te zien voor volwassenen. Zo zijn er verschillende demonstraties te zien, onder andere met politiehonden en -paarden. Verder geeft de regionale unit Zware Criminaliteit een lezing over een zaak die zij gedraaid hebben. Ook bestaat de mogelijkheid een kijkje te nemen in het politiebureau en zijn er diverse politievoertuigen te bezichtigen.

Bovendien zijn er informatiestands waar bezoekers terecht kunnen voor informatie over de Wet Wapens en Munitie, Milieu, Werving en Selectie, Teleservice, Forensisch- en Technisch Onderzoek, arrestantenverzorging en ga zo maar door.

Partners

Ook diverse partners van de politie zijn zaterdag 8 oktober van de partij. Zo zullen onder andere medewerkers van het Openbaar Ministerie, Bureau Halt, 3VO en Rijkswaterstaat een stand bemannen. Verder verlenen onder andere het Korps Landelijke Politiediensten, de GGD, de gemeente en de brandweer hun medewerking aan de dag.

Parkeren

Bezoekers van de Open Dag kunnen hun voertuigen parkeren langs de Centraleweg, richting het kanaal. Bovendien hebben de bedrijven De Poorter en Van de Sluis hun (parkeer)terrein opengesteld voor bezoekers.

Algemeen

Het politiedistrict Oosterhout omvat zeven teams en heeft dus ook zeven bureaus. We hebben er voor gekozen de Landelijke Politiedag ieder jaar door een ander team te laten organiseren en dus ook ieder jaar een ander bureau open te stellen. Op deze manier is er bij iedereen een keer een Open Dag in de buurt.

Kijk voor meer informatie over de Landelijke Politiedag 2005 op www.politiedag.nl

Auteur: Leonie van Ooijen