Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

RENGER GEBRUIKT EERSTE RACE OP OSCHERSLEBEN ALS TRAINING

Oschersleben, 08 oktober 2005 ­ In de voorlaatste race van het Duits Formule Renault seizoen heeft Renger van der Zande een knappe vierde plaats gescoord! Ondanks dat de coureur van Van Amersfoort Racing vandaag op een haar na het podium mist, voegt hij maar liefst 17 punten aan zijn totaal toe (198 kampioenschappunten). Met één race voor de boeg heeft Renger de Duitser Bruno Rudolf Fechner (222 punten) nog steeds in het vizier voor de beoogde vierde plaats in het kampioenschap!

Voor de tweede keer dit seizoen kwam Renger naar het 3,667 meter lange circuit dat gelegen is nabij Magdeburg, waar hij precies een half jaar geleden debuteerde. Met een portie vechtlust en een dosis internationale circuitervaring probeerde Renger dit weekend 'de dubbel' in de wacht te slepen. Het draaiboek verloopt echter anders voor Renger die in de vrije trainingen en kwalificatieraces niet bij de eerste drie weet te eindigen. De oorzaak is eenvoudig te verklaren: Terwijl de meeste coureurs eerder dit jaar op Oschersleben hebben geracet tijdens het Duits en Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap, begint Renger met een flinke achterstand aan testkilometers aan zijn karwei op Duitse bodem. In de kwalificatieraces van ieder twintig minuten weet de jonger karter in het vijftien koppige sterke deelnemersveld uiteindelijk toch een verdienstelijke zesde en vierde plaats op de chrono's te zetten.

Ondanks dat de linker voorband van zijn bolide in grote mate is afgesleten, komt Renger bij de start van de eerste manche toch goed van zijn plek. De rijder met startnummer 32 pakt meteen zijn directe concurrent in het kampioenschap Fechner en gaat als vijfde door de eerste links-rechtcombinatie. De 'vliegende Hollander' gaat niet veel later brutaal de strijd aan met de huidige kampioenschapleider, Saarinen, die hij op overtuigende wijze van zich af weet te schudden. In de 18 ronden tellende race houdt Renger de heftige onderstuur problemen van zijn bolide in bedwang en wordt als vierde afgevlagd.

Al met al een prima testcase voor Renger die met dit resultaat alvast lekker warm draait voor de belangrijke Finale Races waar hij volgende week op Zandvoort de titel om het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap kan veroveren!

Renger: "Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar het verloop van dit weekend waar ik met een flinke trainingsachterstand aan begon. In aanloop naar deze races heb ik in de voorbije periode op dit circuit niet kunnen testen en dat breekt zich tijdens de trainingen en kwalificaties op. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de coureurs van Motopark Oschersleben die hier op een steenworp afstand zijn gehuisvest en naar de andere EK-gangers dan zijn zij duidelijk in het voordeel. Het klinkt gek maar ik reed vandaag in de eerste race pas op de limiet en dat is veel te laat. Ondanks dat ik met een versleten band aan de start verscheen ben ik zeker tevreden met mijn vierde plek. Ik heb op eigenwijze twee man kunnen passeren en had met een beetje mazzel nog in de top drie kunnen eindigen. Met een vierde plaats op de grid voor morgen ben ik gebrand om zondag op het podium te finishen!"

UITSLAG RACE 01 CIRCUIT PARK OSCHERSLEBEN:
01. Filipe Albuquerque, Motopark Oschersleben, 25:35.388
02. Dima Raikhlin, SL Formula Racing, + 03.954s
03. Kasper Andersen, SL Formula Racing, + 06.425s
04. RENGER VAN DER ZANDE, VAN AMERSFOORT RACING, + 07.021S

05. Mikhail Aleshin, Lukoil Racing Team, + 12.082s
06. Pekka Saarinen, SL Formula Racing, + 18.077s

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com