Royal Dutch Shell plc

Rond 5000 bezoekers in Assen en Langelo

Open dag NAM groot succes

08/10/2005

De Open Dag die de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) afgelopen zaterdag, 8 oktober, heeft gehouden in haar kantoor in Assen en op de installatie voor ondergrondse gasopslag bij Langelo, is bijzonder succesvol verlopen. Ongeveer 5000 bezoekers - ruim 3000 in Assen en bijna 2000 in Langelo - namen een kijkje in de keuken van de NAM. Dat waren er veel meer dan verwacht. De NAM had vooraf ingeschat op beide locaties circa 1000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Grote trekpleisters in Assen waren de 3D-ruimte waar bezoekers drie kilometer onder de grond konden kijken om te zien hoe de bodem er onder Assen en omgeving uit ziet, een onderwaterrobot die men zelf kon bedienen, en de zogeheten 'free fall life boat', een reddingsboot waarmee medewerkers van gasplatforms offshore in geval van nood snel het platform kunnen verlaten. De aangekondigde helikopter, die vanwege de mist pas halverwege de middag arriveerde, kon rekenen op een grote belangstelling, vooral onder de jeugd. Ook voor de circa twintig informatiestands over NAM's kernactivitieten en enkele projecten, bestond veel interesse.

Op de gasopslaginstallatie bij Langelo was de bustoer over de locatie de grote trekpleister. Veel interesse was er ook voor een demonstratie van de NAM Wireline, een mobiele installatie voor het plegen van onderhoud aan putten d.m.v een kilometerslange kabel. Ook de apparatuur die de NAM bedrijfsbrandweer tentoonstelde, wekte veel indruk bij de bezoekers.

Gezien het succes van deze en eerder door de NAM georganiseerde open dagen, verwacht het bedrijf in de toekomst hiermee zeker door te gaan.