Gemeente Twenterand


Open dag Brandweer Twenterand

Wilt u graag zien hoe de brandweer te werk gaat en wat voor materialen de brandweer gebruikt bij reddingsacties? Op zaterdag 8 oktober kan dat. Op deze dag is de open dag van de brandweer van Twenterand. De open dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Alle activiteiten zijn in en om de brandweerkazerne van Vriezenveen. Tijdens de open dag is er voor jong en oud veel te zien en te doen.

Demonstraties
Voor de open dag heeft de brandweer verschillende activiteiten georganiseerd. Om u een goed beeld te kunnen geven van hoe bepaalde dingen gaan bij de brandweer, worden er verschillende demonstraties gegeven, namelijk:

· Een demonstratie van het redgereedschap.

· Een demonstratie van het technische gereedschap.
· Een duikteam laat zien hoe je iemand redt uit een auto die in het water terecht is gekomen.

· Een demonstratie van een bedrijf voor speciaalwerken over hoe je bommen onschadelijk kunt maken.

· Een demonstratie van de infrarood camera. Deze camera maakt het mogelijk om mensen te zien in een ruimte die vol staat met rook.

Activiteiten
Tijdens de open dag van de Brandweer Twenterand is een aantal voertuigen van de brandweer te bezichtigen, ook oldtimers. Dus wilt u graag een schuimblusvoertuig, een hoogwerker of een ladderwagen van dichtbij zien? Dan moet u zeker naar deze open dag komen.

Kinderen
Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens de open dag van de Brandweer Twenterand. Speciaal voor hen is een ballonwedstrijd georganiseerd. De winnaar van de ballonwedstrijd krijgt een leuk prijsje. Er is ook een springkussen en een spelletjesbaan, waarop verschillende spelletjes gespeeld worden die allemaal iets met de brandweer te maken hebben.

Bent u benieuwd naar de rest van de open dag? Kom dan gewoon op zaterdag 8 oktober naar de open dag van de Brandweer Twenterand.