Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CARLTON AMBASSADOR HOTEL: TOONAANGEVEND CULINAIR EN GASTVRIJ

Hoeden en High Tea: stijlvolle happening in Den Haag

Den Haag, september 2005... Het laatste woonhuis van Louis Couperus aan de Hogewal 2 stond op een hoek verder dan het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag nu. Wat zou de beroemde auteur, die zoveel hield van stijl en elegantie, graag bij de Hoedenshow en HighTea zijn geweest die op 14 mei 2006 (moederdag) in het Carlton Ambassador Hotel wordt gehouden. Want ook daar gaat het weer smaakvol en bevallig toe tijdens een vast en zeker aangename zondagmiddag aan het begin van de het voorjaar.

Anoushka Houtsmuller
Behalve van de hoeden van Anoushka Houtsmuller, die worden geshowed door haar mannequins, valt er ook van allerlei zoetige en hartige lekkernijen te genieten. Zo geeft het theehuis Betjeman & Barton uitleg over verschillende theesoorten. En truffelspecialist Lentz presenteert verschillende soorten truffels met aparte vullingen en laat de mensen de lekkernijen ook proeven. Er kan zondagmiddag in het Carlton Ambassador Hotel dus worden gesproken van een Parade des Chapeaux et des Bouchées Delicates. Couperus, die zo dol was op een door de gemeente uit een vervallen kloostertuin geredde fraaie cederboom tegenover zijn huis, zou het absoluut niet anders hebben beschreven. De cederboom is, op een steenworp afstand van het Carlton Ambassador, nog steeds te bewonderen.

Modisch en chique
Onder de naam De Mooie Hoed ontwerpt en maakt Anoushka Houtsmuller haar hoeden, headpieces. Haar creaties zijn stuk voor stuk unica, gemaakt met oog voor detail. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd een hoed te dragen deze zondagmiddag en daar is voor de liefhebbers zelfs een prijsje aan verbonden. De gasten met een hoed kunnen deelnemen aan een hoedenwedstrijd; Wie draagt de mooiste hoed. Doet uw best. Na de show is er gelegenheid om hoeden te passen en te kopen.

Het Carlton Ambassador ligt in het groene hart van Den Haag; omgeven door de statige panden van internationale organisaties, multinationals en ambassades. Een historische buurt, een historisch pand. Dicht in de buurt van het Nederlands Congres Centrum en op loopafstand van het Vredespaleis en luxe winkelstraten met boetieks, antiquairs, galeries en gezellige bars en restaurants. De vaste, tevreden gasten komen uit de diplomatieke wereld en zakenwereld (en soms zelfs Koninklijk), en ook leisure gasten vinden hun weg naar het Carlton Ambassador. www.carlton.nl/ambassador