TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-10-2005

Televisie
Portret van een passie
Uitzending zondag 9 oktober
Nederland 2 - 11.30 uur

De passie van workaholic jos brink

In PORTRET VAN EEN PASSIE van zondag 9 oktober portretteert programmamaker Job Cieraad de passie van Jos Brink. Na tientallen jaren aan de top van het vaderlandse theater- en televisie-amusement is hij nog steeds geliefd bij een breed publiek.

Zijn veelzijdigheid is ongekend. Hij noemt zichzelf een vrolijke mopperkont en een bevoorrecht mens in balans ondanks het feit dat hij zichzelf óók een workaholic vindt.

Jos Brink is onder meer theaterman, televisiepresentator, pastor, schrijver en schilder. Al deze aspecten passeren de revue als Job Cieraad hem volgt tijdens theaterrepetities, televisieopnamen en tijdens de gesprekken in zijn atelier, thuis en in de kerk waar hij regelmatig preekt. Waar hij ook mee bezig is, er lijkt één gemeenschappelijk kenmerk te zijn dat zijn gedrevenheid voedt: mensen!

In PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten.