Gemeente Venlo


Muziek in Museum

Van Bommel Van Dam

Jorge Isaac: OMONIA

Blokfluittist en multimediakunstenaar Jorge Isaac is op 9 oktober aanstaande te gast in Museum Van Bommel Van Dam. Hij brengt programma OMONIA ten gehore, een veelzijdige one-man-art voorstelling over begeerte, obsessie en de speling van het lot. Drie stukken, drie verschillende verhalen in één (surrealistische) context.

OMONIA brengt muziek samen met theater, video en live elektronica, waarbij de nadruk op de muziek ligt. Het project resulteert in een multimediale eenheid waarbij de electro-akoestische composities de motor van de uitvoering vormen en de grenzen van de muzikale expressie in de theatrale ruimte wordt verbeeld. OMONIA presenteert drie nieuwe muziektheater werken, speciaal gecomponeerd voor dit project, door de Nederlandse componisten Roderik de Man en Arnoud Noordegraaf.

OMONIA (Grieks voor 'elkaars aanvulling' of 'compleet') is een veeltalige eenheid van geluid en beeld waarbij indrukken worden achtergelaten op de waarneming van de toeschouwer in verschillende lagen. Elk teken drukt een bepaald sprookje uit binnen de multimediale context van de hele voorstelling.

Programma

De verschillende lagen van OMONIA (muziek, theater, scenografie en video) zijn structureel aan elkaar verbonden en behouden hun eigen unieke positie binnenin de context van het geheel. Drie stukken, drie verschillende verhalen in één (surrealistische) context. De voorstelling is gebaseerd op drie zwaartepunten:
* Begeerte - gepresenteerd in Voix égales (Roderik de Man, 2005) door een sterk verlangen naar het kunnen uiten.
* De speling van het lot - uitgedrukt in Strung (Arnoud Noordegraaf, 2005) door de onverwachte veranderingen van een alter-ego.
* Obsessie - weergegeven in Mensa Secunda - condensed version voor één musicus en video- (Roderik de Man, 2005), door de waanzinnige zoektocht van de Romeinse kok naar het ultieme recept, met de perfecte tongstreling.

OMONIA van Jorge Isaac duurt circa 70 minuten (geen pauze) en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing (FPPM).

Jorge Isaac: OMONIA
zondag 9 oktober 2005 in Museum Van Bommel Van Dam, aanvang 15.00 uur. Toegang: normaal museumtarief / geen reserveringen. Wijzigingen voorbehouden. Tijdens het concert mobiele telefoons uitzetten! www.vanbommelvandam.nl