Gemeente Haarlem

PERSBERICHT

Haarlem, 23 september 2005

De eerste federatie award uitgereikt tijdens korenlint 2005

Tijdens het korenlint 2005 op zondag 9 oktober in de Philharmonie is de eerste uitreiking van de federatie award aan het beste optredende koor van het korenlint 2005. Het korenlint is een unieke manifestatie waarop alle zesendertig koren uit Haarlem en omgeving zich presenteren aan elkaar en aan het publiek. Alle deelnemende koren zijn genomineerd, een deskundige jury beoordeelt de koren tijdens hun optreden beoordelen op zang en presentatie. Aan het eind van de dag vindt de uitreiking plaats. De Federatie Award wordt voortaan ieder korenlint uitgereikt.

Het korenlint is een dag voor en door Haarlemse koren. De hele dag vullen zij alle ruimten van de Philharmonie. De koren zingen ieder hun eigen repetoire van Pop tot klassiek.

Bijzonder is dit jaar, in het kader van Haarlem Pronto!, alle koren één of meerdere Italiaanse liederen zingen. Na een openingsfestijn voor de deelnemende koren kan het publiek via de muzikale jukebox verzoeknummers aanvragen onder het motto: 'U vraagt, zij zingen!'
De dag wordt afgesloten met een slotmanifestatie in de grote zaal van Philharmonie.

Kaarten a ¤ 6,- zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Philharmonie