Gemeente Leiden

R E C T I F I C A T I E

Let op! In het onderstaande persbericht is in eerste instantie een verkeerd tijdstip van aanvang vermeld. De lezing begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur.

Roofvogellezing in Koetshuis de Leidse Hout

Zondag 9 oktober a.s. wordt een lezing gegeven over roofvogels in de stad. Locatie: Koetshuis de Leidse Hout.
Tijdstip: van 13.00 tot 14.00 uur.

Tijdens de roofvogellezing in Koetshuis de Leidse Hout krijgt de bezoeker onder meer nuttige tips over hoe roofvogels opgespoord kunnen worden in de eigen omgeving. Ze laten zich vaak moeilijk vinden, maar sommige roofvogels en uilen jagen, slapen en broeden in tuinen en parken midden in de stad.

De lezing wordt gegeven door Frits van der Sluis van de afdeling Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente Leiden. Omdat de ruimte in het Koetshuis beperkt is, is het verstandig om van tevoren te reserveren. Dat kan op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en ook op zondag 9 oktober tussen 11.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 071- 5157333. De toegang bedraagt E2. Aansluitend aan de lezing kan de tentoonstelling over roofvogels 'Kromsnavels en haaktenen' bekeken worden.

Het Koetshuis is gelegen aan de Groene Maredijk. Parkeren kan op het UVS-terrein aan de Oegstgeesterweg. Via het dammetje aan de achterzijde van het parkeerterrein is de Groene Maredijk bereikbaar. Bordjes wijzen de weg naar het Koetshuis.

Uitnodiging voor de pers: u bent van harte welkom bij de roofvogellezing. De lezing vindt plaats op zondag 9 oktober in Koetshuis de Leidse Hout en begint om 13.00 uur.

Nadere informatie:
De heer H. Schoonderwoerd, beheerder van Koetshuis de Leidse Hout, tel.(071) 515 73 33.


---- --