Ingezonden persbericht


Louis van Gaal en Truus Opmeer openen de LUSTRUMDAG van Spieren voor Spieren in Het Land van Ooit

PERSBERICHT
DEN HAAG 26 september 2005-
Bekende profvoetballers en kinderen met een spierziekte komen voor de vijfde keer samen in Het Land van Ooit!

Op zondag 9 oktober a.s. organiseert de Stichting Spieren voor Spieren in samenwerking met Het Land van Ooit wederom een dag voor de 'Kleine Bazen' met een spierziekte. Ruim 350 kinderen komen die dag met hun vaders, moeders, broertjes en zusjes naar Drunen voor een onvergetelijke dag. Naast de kinderen met een spierziekte zijn er bekende voetballers van o.a. Roda JC, Willem II, AZ, Feyenoord, TOP Oss, Fortuna Sittard en vele andere clubs, met hun gezinnen aanwezig.

Aan de hand van een speciaal voor Spieren voor Spieren samengestelde theateragenda gaan de voetballers en de gezinnen van de kinderen met een spierziekte op ontdekkingstocht door Het Land van Ooit. 'Anderlandse' gasten zijn die dag natuurlijk ook van harte welkom!

Om 10:45 uur vindt de opening plaats met een cheque overhandiging van Impulse aan Louis van Gaal en Truus Opmeer, de ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Zorg- en Fitcentrum Impulse uit Dordrecht heeft samen met 160 spinners een bedrag van ¤ 45.454,- bij elkaar gespind om deze speciale lustrumdag mogelijk te maken.

Er vinden op deze dag drie spetterende optredens plaats vinden van Brace, Djumbo en KUS. Naast de bestaande attracties van Het Land van Ooit zijn er op deze dag nog een aantal extra activiteiten. Zo zijn er stoere motorrijders met hun Harleys aanwezig zijn om de Kleine Bazen mee te nemen voor een kort ritje. Er is een creatief programma in de Spieren voor Spieren tent. Zo wordt er gewerkt aan een groot schilderij en kan porselein worden beschilderd. Het schilderij wordt volgend jaar geveild tijdens het Spieren voor Spieren Gala op 13 mei.

Het belangrijkste doel van Spieren voor Spieren is fondsenwerving ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met een spierziekte. Om dat te realiseren wil de Stichting een breed maatschappelijk draagvlak creëren, door meer bekendheid te geven aan het verschijnsel spierziekten. Voor een groot deel helpen vele topsporters uit verschillende takken van sport daarbij.


---

Aan de redactie:

Voor meer informatie over de stichting Spieren voor Spieren of de organisatie van de dag in Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met directeur Macha van der Vaart: Tel 070-310 62 68
Gsm 06-1444 66 55
Mail machavandervaart@spierenvoorspieren.nl
www.spierenvoorspieren.nl