Gemeente Haarlem


27 september 2005

255/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


HERFSTEVENEMENT

Op zondag 9 oktober vindt in en rond de kassen van de Stadskweektuin het herfstevenement plaats. Deze gezellige gezinsmarkt wordt jaarlijks door het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef georganiseerd. Het thema dit jaar is: de groene ruimte rond de woning in herfst en winter.

Deskundigen geven antwoord op al uw vragen over de verzorging van de tuin, de bomen in de tuin, het bemesten van de tuin, de bescherming van dieren in de tuin, eetbare gewassen uit de tuin en de verzorging van de kuipplanten. Verder zijn er tuinplanten en vele soorten zeer bijzondere bolgewassen te koop.

De afgelopen maanden heeft het Natuur- en Milieucentrum een grote hoeveelheid pompoenen gekweekt. Het is een bijzondere collectie vruchten in diverse formaten en vele, soms zeer bizarre, vormen. U kunt ze tegen zeer schappelijke prijzen kopen.

Op een gezellig terras kan men genieten van de huisgemaakte pompoensoep. Bovendien kan men hier terecht voor vers gebakken taart of bijzondere zelfgemaakte biologische broden. Daarnaast is ook koffie, thee en limonade verkrijgbaar. Voor de kinderen is er een knutselhoek.

Het vogelhospitaal, dat tevens een egelopvang heeft, is ook op de markt aanwezig met een informatiestand. Vrijwilligers leggen graag uit wat u voor de gevederde en gestekelde tuingasten kan betekenen. Er zijn diverse voorwerpen te koop waarmee de vogels en andere dieren geholpen kunnen worden bij het vinden van een woning of voer in uw tuin.


NADERE INFORMATIE

De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem en is tussen 11.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk. Voor meer informatie kan gebeld worden met het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.


sector Stadsbeheer
Debby Salier, communicatiemedewerker
023-5114900
salierd@haarlem.nl


---- --