Gemeente Haarlem


27 september 2005

257/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


PUBLIEKSWANDELINGEN DOOR DE STADSKWEEKTUIN


Thema: 'zaden en vruchten'


Het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef heeft voor zondag 9 oktober een tweetal publiekswandelingen door de Haarlemse Stadskweektuin georganiseerd. De wandelingen starten om 12.00 en 14.00 uur vanaf het torentje van het oude gebouw.

De zomer is ten einde: de meeste planten, heesters en bomen dragen nu hun zaden. Ze zitten soms nog verstopt in vruchten. De vorm van zowel de zaden als de vruchten heeft soortspecifieke kenmerken, die zeer functioneel zijn en soms heel bijzonder. Een deskundige gids voert de deelnemende wandelaars langs een grote verscheidenheid aan zaden en vruchten in de plantencollectie van de Stadskweektuin.

Dezelfde dag vindt in en rond de kassen in dezelfde tuin het jaarlijkse Herfstevenement plaats en houdt het vogelhospitaal 'open huis' voor belangstellenden. Allemaal ingrediënten voor een gezellige en leerzame herfstdag voor het hele gezin.


MEER INFORMATIE

De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. Bel voor meer informatie naar het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.


Opmerking
In tegenstelling tot wat vermeld staat op Haarlem halfom Oktober 2005 (een uitgave van Haarlem Promotie) vindt de publiekswandeling 'zaden en vruchten' niet op 2 oktober maar op 9 oktober 2005 plaats
en
in tegenstelling tot wat hierop staat vindt het Herfstevenement niet op 16 oktober maar op 9 oktober 2005 plaats.


sector Stadsbeheer
Debby Salier, communicatiemedewerker
023-5114900
salierd@haarlem.nl
---- --