Ingezonden persbericht


Zo u weet is er momenteel de voorstelling Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder, ode aan Ramses! in de Nederlandse theaters. Een vijfmans orkest en de solisten Vera Mann, Mylène d'Anjou en Frans van Deursen brengen in een energieke voorstelling een ode aan de songwriter Ramses Shaffy.
De voorstelling is op 16 september jl in premiere gegaan en heeft tot nu toe louter zeer lovende recensies mogen ontvangen.

Tijdens de premiere is een CD opgenomen.
Op zondag 9 oktober tijdens de voorstelling, zal in Theater de Meervaart in Amsterdam de Live CD Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder, ode aan Ramses! door Ramses Shaffy aan de solisten van de theatertournee uitgereikt worden.
Dit in bijzijn van vele Bekende Nederlanders.

U kunt daarbij aanwezig zijn. Gaarne uw reactie naar info@american-songbook.com

Bijgaand de persmap van de voorstelling.
Met vriendelijke groeten,

Juliette Pieters
tel. 035-6289831
j.pieters@american-songbook.com
www.zingvecht.nl

PERSMAP
ZING-VECHT-HUIL-BID-LACH-WERK EN BEWONDER
ODE AAN RAMSES

EENMALIGE THEATERTOURNEE
door:

VERA MANN
MYLÈNE d'ANJOU en FRANS VAN DEURSEN

Singer-songwriter, acteur, schilder en levensgenieter Ramses Shaffy schreef meer dan 200 meeslepende meesterwerkjes. Iedereen kent 'Sammy', 'We zullen doorgaan', ''t Is stil in Amsterdam' en de titelsong van dit theaterconcert. Vera Mann, Mylène d'Anjou en Frans van Deursen brengen, met een orkest van vijf topmuzikanten, een door Cor Franc samengestelde muzikale ode aan de flamboyante Shaffy.

Dat Ramses zijn eigen liedjes schrijft is veelal onderbelicht gebleven, en dat terwijl hij één van de belangrijkste songwriters is van het Nederlands erfgoed! Zijn liedjes beschrijven zijn dagelijkse, onberekenbare leven, waarop menigeen stiekem jaloers was. Wie was er in de zestiger en zeventiger jaren niet verliefd op Ramses Shaffy? Leefden we niet allemaal met hem mee toen de drank hem te pakken had, zijn woonboot zonk, hij failliet werd verklaard? Wie was niet verbaasd en nieuwsgierig toen Ramses toetrad tot de Bagwhan? Wie smulde niet mee als hij de krant weer eens had gehaald met een van zijn uitzinnige feesten?

Zijn liedjes getuigen van een grote behoefte aan liefde, maar ook van zijn hang naar eenzaamheid. Ze doen ons feestvieren, pijn hebben, eenzaam voelen, verliefd zijn; kortom, het echte leven voelen. Er is veel over Ramses Shaffy geschreven, maar zijn beste biografie wordt gevormd door zijn liedteksten, u hoort een turbulent leven in liedjes. Zijn grote successen (die ook de TOP-40 haalden), worden gemixt met onbekend gebleven parels uit zijn repertoire. U hoort meer dan 50 van zijn songs in dit bijzondere theaterconcert.

Vera Mann: Grote theaterpersoonlijkheid. Bekend van My Fair Lady, In de Schaduw van Brel, Peter Pan de musical en Passion. Ze won vele Awards, waaronder tot drie keer toe de John Kraaijkamp Musical Award. Ze speelde in diverse musicals, blijspelen en muziektheater. Mylène d'Anjou: Cabaretière en zangeres met een dijk van een (zeer mooie) stem; tourt regelmatig met eigen one woman shows, waarvoor ze juichende kritieken ontvangt.

Frans van Deursen: Acteur/zanger. Bekend van de TV serie de Vlaamsche Pot. Hij was te zien in musicals als Miss Saigon, Aïda en The Blues Brothers tot concerten als Zappa.

Première: 16 september, Stadsschouwburg Eindhoven.

Zie