Ingezonden persbericht

Unique Photography Prize voor jong fotografietalent

Uitreiking zondag 9 oktober tijdens HUP Festival 2005

AMSTERDAM, 20051006 -- Martine Stig/Vanessa van Dam, Anoek Steketee en Jaap Scheeren/Anouk Kruithof zijn de drie genomineerden voor de U.P.P 2005 (Unique Photography Prize 2005). Deze nieuwe fotografieprijs - in het leven geroepen door Roy Kahmann van de HUP Photography Gallery In Amsterdam en in samenwerking met drukkerij Kwak & Van Daalen & Ronday (KDR) - biedt de winnaar een exclusieve boekproductie aan.


Het (tweetalige) boek verschijnt in een oplage van 1.000 exemplaren en wordt (inter)nationaal gedistribueerd door Artimo. De winnaar ontvangt bovendien 50 exemplaren.

De prijs is voor in Nederland woonachtige fotografen tot en met 35 jaar. Centraal in deze prijs staat het project of de serie, waaraan de kandidaat werkt en die een boekwaardige vorm en opzet kent. Mixed media is toegestaan, zolang de fotografie de boventoon voert. Met de Unique Photography Prize willen de organisatoren een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong fotografietalent in Nederland.

Na de bekendmaking van de winnaar op 9 oktober 2005 om 15:00 uur, in het Olympisch Stadion tijdens het Holland Unique Photo Festival, krijgt hij/zij de gelegenheid het boek te ontwikkelen in samenspraak met de HUP Gallery, KDR en een redacteur.

De jury bestond uit Frank van der Stok (jury voorzitter), Roy Kahmann (initiator) Femke Lutgerink, Raimond Wouda, Pjotr de Jong, Robert Timmer en Edie Peters.

HUP Gallery Amsterdam
Tesselschadestraat 15
1054 ET Amsterdam
The Netherlands
+3120 515 85 89
info@hupgallery.com
www.hupgallery.com
Dir.: Roy Kahmann
Open: Thursday, Friday or by appointment

www.hupfestival.nl




HUP Festival 2005