Ingezonden persbericht

Amstelveen, 9 oktober 2005

Nederlands borstvoedingsrecord

Op zondag 9 oktober wordt om 11.30 uur in speelpark TunFun (Mr. Visserplein 7, 1011 RD Amsterdam; http://www.tunfun.nl) een poging gedaan het Nederlands borstvoedingsrecord te breken. De recordpoging houdt in dat zoveel mogelijk moeders op het zelfde tijdstip en tegelijkertijd hun kind borstvoeding geven. De initiatiefnemers willen door middel van de recordpoging de aandacht vestigen op het belang van borstvoeding. Het te vestigen record zal gebeuren onder het toeziend oog van Mr. P.A.D. Mokkum en met medewerking van notariskantoor Mijer te Hoogkarspel. Het record zal worden vastgelegd in een notariële acte. Vorig jaar werd het eerste Nederlandse record in Wijhe, Overijssel, gezet op 40.

De ontmoetingsdag begint om 11.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Iedereen die borstvoeding een warm hart toedraagt, is van harte uitgenodigd om deze ontmoetingsdag bij te wonen. Hierbij maakt het niet uit of er zelf borstvoeding wordt gegeven of genuttigd. De recordpoging staat gepland om 11.30 uur.

Het thema van de Wereld borstvoedingsweek voor 2005 luidt: 'Borstvoeding, een goed begin is het halve werk' . Het thema benadrukt het belang van goede voorlichting en kennis. Iets waar het als het aankomt op borstvoeding nog wel eens aan ontbreekt! Het risico op vroegtijdig moeten stoppen met het geven van borstvoeding schuilt hierbij dan ook om de hoek! De onvervangbare waarde van borstvoeding is dan ook een extra motivatie om goed voorgelicht van start te gaan met succes voor het hele gezin als resultaat.

Nieuw dit jaar zijn de lezingen. Er zullen twee lezingen gehouden worden, Beatrijs Smulders geeft een lezing over: "Borstvoeding: liefdesdrank in het eerste jaar." Daarna zal Stefan Kleintjes, kinderdiëtist, de auteur van "Van borst tot boterham" spreken. Net als vorig jaar is er weer een prijsvraag en zijn er kraampjes.  

Meer informatie over de bijeenkomst, het programma en de activiteiten kunt u vinden op http://www.youngdesign.nl/borstvoedingsweek/

Deze dag wordt mede georganiseerd door Heleen Hayes uit Amstelveen,

uitgeefster van de Borstvoedingsagenda. Meer informatie vindt u op: http://www.borstvoedingsagenda.nl


Meer informatie over Wereld Borstvoedingsweek kunt u vinden op http://www.borstvoeding.nl/wbw

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht