Ingezonden persbericht

ROBERT DOORNBOS CONTENT MET P15 IN GRAND PRIX VAN JAPAN

SUZUKA, 09 OKTOBER 2005 - Robert Doornbos heeft tijdens de Grand Prix van Japan zijn beste seizoenskwalificatie omgezet in eenzelfde 15e positie aan de finish. In een sensationele race met Kimi Raikkonen als winnaar, wist Doornbos tussen beide Jordans en voor zijn teamgenoot Christijan Albers te eindigen.

Tot aan zijn eerste pitstop in ronde 19 behoudt Robert Doornbos om en nabij zijn 15e startpositie. Doornbos wint weliswaar een aantal plekken wanneer Montoya en Pizzonia de race voortijdig moeten beëindigen, maar moet tegelijkertijd ook toezien hoe de achter hem gekwalificeerde Alonso en Raikkonen hem al snel voorbijgaan.

Na hun pitstop gaan Albers en Doornbos vanuit positie 16 en 17 gezamenlijk op jacht naar de twee Jordans van Karthikeyan en Monteiro voor hen. Bij de tweede stop van het Nederlandse Minardi-duo moet Albers afhaken wanneer zijn wagen vlam vat, Doornbos vecht verder vanuit de 16e positie. Met nog tien ronden te gaan haalt de 24-jarige Nederlander in een adembenemende manouvre in de Casio Triangle Narain Karthikeyan in voor de 15e plaats. Hoewel Doornbos ook het gat naar Monteiro aanzienlijk verkleint in de laatste fase van de 53 ronden tellende race, moet de Rotterdammer toch genoegen nemen met de 15e positie aan de meet.

ROBERT DOORNBOS: "Het was een goede race. Ik had een prima start maar door de lange safetycar fase verloor ik de warmte in mijn banden waardoor ik een wat lastige eerste stint kende. Mijn tweede en derde stint waren echter heel snel en ik kon in de chicane zelfs Karthikeyan inhalen voor de 15e plaats. Nu op naar China waar het vorig jaar allemaal voor me begon en waar we dit seizoen zullen proberen af te sluiten op een hoogtepunt!"

NIEUWS en FOTO worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT in samenwerking met SUTTON MOTORSPORT IMAGES. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Robert Doornbos' officiële website www.robertdoornbos.com of kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com).

© 2003 - 2005 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com