Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 09-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Fietsdieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober heeft de politie twee jongens aangehouden voor het stelen van een fiets.

Via cameratoezicht werd omstreeks 05.55 uur gezien dat twee mannen zich verdacht ophielden ter hoogte van de kruising van het Stationsplein met het Smakkelaarsveld. De jongens probeerden een fiets te stelen. Op het moment dat agenten het tweetal aanspraken, had een van de verdachte al een slot van een fiets doorgeknipt. Beiden jongens 16 en 19 jaar uit IJsselstein werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw beroofd van laptop

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Mr. Sickeslaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 22-jarige vrouwe uit Utrecht reed omstreeks 16.25 uur op haar fiets over de Mr. Sickeslaan. Plotseling werd er van achteren aan haar fiets getrokken waardoor zij ten val kwam. Het bleek een jongen die haar tas van de bagagedrager trok en wegrende. In de tas zat haar laptop. De verdachte rende weg in de richting van de Mr. Tripkade en sprong daar achter op een fiets waar een medeverdachte stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Bedrijfsinbrekers na achtervolging aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie drie mannen aangehouden na een achtervolging. De mannen worden verdacht van het plegen van een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding dat er een inbraak gepleegd werd bij een bedrijf aan de Reactorweg. Onderweg naar de melding bleek dat de verdachten inmiddels met een auto waren gevlucht en richting de Rijksweg A2 waren gereden. Op de Rijksweg ontstond een achtervolging. De verdachten namen de afslag Maarssen waar zij boven aan de afslag een aanrijding kregen met een voor het verkeerslicht wachtende automobilist.

De verdachten reden door via de Zuilensering naar de afslag Oud Zuilen. Hier sprongen drie mannen uit de auto en probeerden te vluchten. Een verdachte (gegevens nog onbekend) kon direct worden aangehouden. Een tweede verdachte een 22-jarige man uit Amsterdam was in de stadsbus naar Maarssen gestapt en kon in de bus worden aangehouden. De derde verdachte kon ondanks gepepperd te zijn toch uit handen blijven van de politie. Hij probeerde nog een vrouw van haar fiets te trekken om zo met haar fiets te ontkomen. De politie wil graag in contact komen met deze mevrouw.

Uit onderzoek bij het bedrijf bleek dat de verdachten een groot aantal monitoren en flatscreens hadden weggenomen en klaar hadden gezet voor transport.

Twaalf verdachten aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober twaalf personen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Door cameratoezicht werd gezien dat een aantal groepen zich vervelend in de stad ophield. Dit gebeurde tijdens het verlaten van een feest in een horecagelegenheid. Een groep van twaalf jongeren pleegden op weg vanaf de Mariaplaats naar Hoog Catharijne ter hoogte van het Moreelsepark vernielingen. De politie greep in en kon de groep op Hoog Catharijne aanhouden. Het gaat om twaalf jongeren in de leeftijd van de 16 en 27 jaar. Iedereen werd ingesloten op het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zaterdagmiddag twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel werd gezien dat twee mannen levensmiddelen meenamen zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel kwam, direct in actie en hield het tweetal 20 en 25 jaar oud en beiden afkomstig uit Griekenland aan. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werden de twee overgebracht naar het bureau. Hier verklaarden zij pas drie maanden in Nederland te verblijven en bekenden zij de diefstal.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond drie mannen aangehouden omdat zij een auto hadden gestolen.

Bij de meldkamer kwam omstreeks 23.55 uur een melding binnen dat drie mannen wegrenden bij een voertuig op de Wickenburglaan. Door de melder werd een goed signalement afgegeven waardoor de agenten vrij snel het drietal op de Wickenburglaan zagen lopen. Alledrie de mannen 24, 27 en 30 jaar oud uit Almere, De Meern en een zonder vaste woon of verblijfplaats werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto bleek sinds vrijdag gesignaleerd te staan voor diefstal.

Bromfietsdieven aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond werden twee mannen op het Vredenburg aangehouden omdat zij vermoedelijk een bromfiets hadden gestolen.

Omstreeks 21.15 uur kreeg een scooterbestuurder op het Vredenburg een stopteken. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 19-jarige bijrijder uit Zeist bleken geen van beiden een bromfietscertificaat te hebben. De agenten vertrouwden het niet en stelden een nader onderzoek in. Hieruit bleek dat de mannen alleen maar een vaag verhaal hadden hoe zij aan de bromfiets kwamen en ontbrak het totale contactslot van de bromfiets. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongeren plegen spoor van vernieling

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie zes jongeren aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Door een getuige werd omstreeks 22.50 uur naar de politie gebeld omdat hij achter een groep jongeren aan liep die een groot aantal vernielingen pleegden. De politie zag de groep op de Koningslaan lopen en kon aan de hand van de opgegeven signalementen zes jongeren aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de groep verantwoordelijk was voor een aantal vernielingen aan autos op de route vanaf de Burgemeester Reigerstraat tot aan de Koningsweg. Op dit moment is nog niet bekend om hoeveel gedupeerden het gaat. De jongeren in de leeftijd van tussen de 15 en 20 jaar en allen uit Utrecht - werden voor verhoor ingesloten op het bureau.