Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht 09-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gewapende overval

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Noorderwierweg vond zaterdagmiddag een gewapende overval plaats.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding dat er een overval gepleegd was op een winkel aan de Noorderwierweg. Ter plaatse bleek dat een tot nu toe onbekend persoon de winkel was binnengelopen en onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen een medewerker dwong geld af te geven.

Uit onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat de overvaller niet alleen was. In de deuropening van de winkel heeft een tweede verdachte gestaan. Buiten stond een derde verdachte met een auto klaar. De overvallers zagen kans te vluchten.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Bromfietsdieven aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij vermoedelijk op een gestolen bromfiets reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten in burger een groepje jongens op scooters over de Noorderwierweg rijden. De groep viel op omdat zij allen zonder helm en verlichting reden. Tussen de groep reed een blauwe opvallende bromfiets. De agenten wisten dat bij een gewapende overval in Amersfoort ook een dergelijke bromfiets was gezien. Op de hoek met de Violenstraat liepen de agenten in de richting van de jongens.

Op het moment dat agenten bekend maakte van de politie te zijn, renden beiden jongens 16 en 17 jaar oud en beiden uit Amersfoort weg. Na een korte achtervolging werden beiden aangehouden. De politie onderzoekt of de scooter gestolen is en of het de scooter betreft die gebruikt is bij de overval.

Gewapende overval

LEUSDEN Bij een benzinestation aan de Doornseweg vond zaterdagmiddag een gewapende overval plaats.

Omstreeks 13.25 uur kwam een tot nu toe onbekende man de shop van het tankstation binnen. De man vroeg de medewerkster om sigaretten. Op het moment dat de vrouw de sigaretten pakte en zich weer omdraaide naar de man, had hij een vuurwapen gericht op de vrouw en vroeg hij geld. Na de overval vluchtte de verdachte weg. De politie startte direct een groot onderzoek, maar kon ondanks de inzet van politiehonden en de politiehelikopter de verdachte niet meer achterhalen.

De politie zoekt getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden omdat hij zich zeer vervelend gedroeg en agenten beledigden.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de parkeerplaats Lemairestrrat met de Van Randwijcklaan een groep jongeren staan. De agenten zagen dat de groep alcohol aan het drinken was en een aantal flessen inmiddels op de grond lag. De groep werd aangesproken op hun gedrag en gevraagd om weg te gaan.

Hieraan werd niet voldaan en men begon in discussie te gaan met de agenten. Na meerdere malen gevraagd te hebben of zij wilde vertrekken begon een aantal personen zich zeer vervelend te gedragen. Uiteindelijk uitte zich dat in een aanhouding van een 28-jarige man uit Amersfoort. Tijdens de aanhouding begon de rest van de groep zich belemmerend te gedragen en probeerde de aanhouding te voorkomen. Met assistentie van drie politieautos keerde de rust weder. De 33-jarige Amersfoorter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Overval op geldlopers

WOUDENBERG Op zaterdag 8 oktober vond rond 18.30 uur een overval plaats op twee geldloopsters.

Twee medewerksters, 31 en 34 jaar, uit Woudenberg en Amersfoort, van een winkel aan de Voorstraat gingen zaterdagavond omstreeks 18.30 uur met de auto geld wegbrengen naar de bank. Toen zij in hun auto wilden stappen werden zij klem gelopen door twee onbekend gebleven jongens. Zij eisten het geld op en grepen één van de medewerksters daarbij hardhandig vast. Nadat zij het geld hadden afgepakt, zijn ze gevlucht in de richting van de Steen.

De politie onderzoekt de overval. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie district Eemland zuid, via 0900-8844.