Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht 09-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Grote alcoholcontrole

MONTFOORT/KAMERIK/BREUKELEN/MAARSSEN In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober werd op diverse plaatsen een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 500 blaastests afgenomen. Acht automobilisten werden aangehouden en drie rijbewijzen ingevorderd. Een automobilist reed, naast onder invloed van alcohol, met een ongeldig verklaard rijbewijs en een vermoedelijk onverzekerde auto. De auto is in beslag genomen.

Auto-inbreker aangehouden

VINKEVEEN Een politieagent zag op zondagmorgen 9 oktober rond 01.15 uur, in zijn privétijd twee jongens in een auto aan de Loopveltweg inbreken. Een van de jongens, 16-jaar uit Vinkeveen, kon hij aanhouden en aan de politie overdragen. De tweede jongen fietste weg in de richting van de Klijne Meer. De aangehouden jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietser aangehouden

WOERDEN Rond 02.30 uur zondagmorgen waarschuwden surveillerende politieagenten een 20-jarige man uit Woerden niet te gaan rijden op zijn bromfiets omdat hij dronken was. De man waggelde honderd meter en stapte toen toch op zijn bromfiets. De agenten hielden hem aan. Uit de blaastest werd duidelijk dat hij 790 ug/l in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en is na verhoor heengezonden.

Paard aangereden en overleden

BREUKELEN Omstreeks 03.05 uur zondagmorgen kreeg de politie de melding dat er twee paarden op de Provinciale weg N401 zouden loslopen. Daar aangekomen trof de politie een van de paarden gewond in de berm en iets verderop een beschadigde auto aan. Het paard overleed kort na aankomst van de politie en werd afgevoerd.

De bestuurder van de auto, een 48-jarige man uit Baambrugge, vertelde dat hij het paard had aangereden. Zijn passagier, een 21-jarige man uit Baambrugge, zat in de berm. Hij was bij kennis, maar niet aanspreekbaar. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De bestuurder werkte mee aan een blaastest en deze gaf aan dat hij mogelijk teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van deze analyse is niet bekend. Op dit moment is niet duidelijk wat er met het tweede paard is gebeurd. De gehele weg ter hoogte van de Rijksweg A2 en de N212 werd enige tijd afgezet.