Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht 09-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Grote verkeerscontrole

IJSSELSTEIN Op vrijdag 7 oktober hield de politie een grote verkeerscontrole op de Televisiebaan. Tussen 15.00 uur en 23.00 uur controleerde de politie bromfietsers, fietsers en automobilisten.

In totaal werden 43 bromfietsers gecontroleerd. Slechts de helft van de bestuurders (20) had zijn zaken in orde. Een bromfiets werd in beslag genomen wegens een vals framenummer en één bromfiets werd afstand van gedaan vanwege de zeer slechte technische staat de bromfiets. Verder werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder bromfietscertificaat en niet kunnen tonen van een certificaat of verzekeringsbewijs.

Ook werd gecontroleerd op fietsverlichting. 22 Fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Achttien automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en drie voor het niet handsfree bellen.

Een man, 56 jaar uit IJsselstein, vond het nodig tijdens de controle de agenten uit te schelden. Hij werd hierop aangesproken, maar bleef zich recalcitrant gedragen. Toen een agent hem een bekeuring gaf voor zijn gedrag, weigerde de man medewerking. Hierop werd hij aangehouden, maar de man trok zich er niets van aan en fietste weg. Hierop werd hij even verderop aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij veel te veel gedronken te hebben: 705 ug/l. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor de beledigingen en het onder invloed fietsen.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat er op de Hagestede een man in de tuinen struinde en bezig was, met een aansteker als zaklantaarn, goederen weg te nemen. De politie ging er direct naartoe en trof achter de woningen een 31-jarige man uit Nieuwegein aan. Hij liep met een winkelwagentje vol met koperen pijpen. De politie hield hem aan en bracht hem voor verhoor over naar het politiebureau. Echter, de verdachte wilde op het politiebureau de bus niet uitkomen. Een Hulpofficier van Justitie praatte op hem in en betrad de bus om hem eruit te halen, maar werd geslagen en geschopt. Hierop werd de man door middel van pepperspray onder controle gebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij werd s morgens heengezonden.

Trike belandt in de berm

HOUTEN Zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur raakte om nog onbekende reden een 52-jarige bestuurder van een trike de macht over zijn stuur kwijt op de Schalkwijkseweg. Hierbij raakte hij twee bomen in de berm en werden hij en zijn passagiers (een 48-jarige vrouw en een 22-jarige man beiden uit Utrecht) van de trike geslingerd. De trike vatte vlam. Omstanders schoten hen meteen te hulp. De man is naar het UMC overgebracht en heeft een hersenschudding. De vrouw had enkele kneuzingen. Gelukkig droegen allen een helm. De traumaheli was onderweg, maar is uiteindelijk niet ingezet. De brandweer heeft het brandend voertuig geblust. De Regionale Verkeersdienst doet onderzoek naar het ongeval.

Insluiper aangehouden

IJSSELSTEIN Rond 22.15 uur zaterdagavond kreeg de politie de melding dat er iemand in een woning ingeslopen was op het Monitorplein. De bewoonster, een 52-jarige vrouw, betrapte de man in de keuken en ging achter hem aan, maar trof hem helaas niet meer aan. Op dat moment kwam een politieagent langs aan wie ze het signalement opgaf. Op basis van dit signalement herkende de politieagent een voor hem bekende man, een 36-jarige man uit IJsselstein. Meteen gingen hij samen met twee andere ter plaatse gekomen agenten, naar de woning van de verdachte en troffen hem daar bezweet aan. De politie mocht in de woning kijken en trof daar kleding aan die ook in het signalement was meegegeven. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij had geen tijd gehad om iets uit de woning mee te nemen.