Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 09-10-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Winkeldief aangehouden

DE BILT Zaterdagmiddag 8 oktober heeft de politie een man aangehouden omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd.

Personeel van een winkel aan de Looijdijk zag omstreeks 14.10 uur een man levensmiddelen meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De man werd hierop aangesproken maar zag kans weg te rennen. Het personeel zette de achtervolging in en samen met de politie werd de 33-jarige winkeldief aangehouden. Op het bureau bleek dat de man nog een aantal boetes had openstaan. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vier mannen aangehouden voor mishandeling

ZEIST Op de Antonlaan heeft de politie vier mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van het plegen van een mishandeling.

Door verschillende getuigen werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober naar de politie gebeld omdat er gevochten zou worden bij Het Rond in Zeist. Ter plaatse verklaarde een getuige dat zojuist een groep van vier mannen een andere man mishandeld hadden. De mannen zouden in een opvallend grote auto vertrokken zijn. Aan de hand van de beschrijving van de auto kon de politie de auto op de Antonlaan klemrijden.

In de auto bevonden zich negen personen. Dat waren de vier verdachten en vijf vrouwen. De mannen drie van 18 jaar oud en een van 33 jaar uit Zeist en Huis ter Heide werden aangehouden voor mishandeling en ingesloten op het bureau. Het 27-jarige slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht en moest onder doktersbehandeling.

Bestuurder onder invloed

ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober een jongen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 16-jarige jongen uit Bunnik werd - ondanks een eerdere waarschuwing omstreeks 04.10 uur op zijn scooter staande gehouden op de Koelaan. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 340 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.