Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man betrapt bij bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 9-10-2005 11:55:15

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak aan de Dr. C. Lelyweg. De man werd op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker. Die had omstreeks vier uur een melding gekregen van een inbraakalarm bij het bedrijfspand en stelde een onderzoek in. Bij aankomst zag hij een vernielde ruit. Bovendien zag hij de 34-jarige man weglopen. De beveiligingsmedewerker vatte de man in de kraag en droeg hem over aan gewaarschuwde agenten. Bij zijn aanhouding bekende de man al te hebben ingebroken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging met mes
Publicatiedatum: 9-10-2005 11:54:31

De Arnhemse politie heeft zaterdagavond in de wijk 't Broek een 44-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou bij een horecazaak in de wijk een 37-jarige vrouw hebben bedreigd met een mes. Toen omstanders zich ermee bemoeiden zag het slachtoffer kans te vluchten waarna de politie werd gewaarschuwd. Die trof de man even later in de omgeving aan. Op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen kon de Arnhemmer worden aangehouden. Bij zijn aanhouding gaf de Arnhemmer een mes af en bekende spontaan gedreigd te hebben. Het mes werd in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. Volgens de vrouw was de man zonder aanleiding begonnen met dreigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - motorrijder uit de bocht gevlogen en gewond
Publicatiedatum: 9-10-2005 11:53:49

Bij het oprijden van de Nelson Mandelabrug in Arnhem is zaterdagavond een 32-jarige motorrijder uit Huissen gewond geraakt. Dat gebeurde omstreeks half zeven. De man zou volgend getuigen bij het nemen van een bocht onderuit zijn gegaan en enkele malen over de kop zijn gegaan. Andere weggebruikers werden niet geraakt. Het slachtoffer wist zich van het ongeval niets te herinneren en is met vermoedelijk een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mishandeling

Publicatiedatum: 9-10-2005 11:53:10

De politie heeft zaterdagavond op de Kortestraat in Arnhem een 37-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van poging tot diefstal met geweld en mishandeling. De Arnhemmer zou kort te voren op de Pauwstraat een 42-jarige man uit Eerbeek om geld hebben gevraagd. Toen de Eerbeker daar niet op in ging zou hij hem een klap verkocht hebben. Na het voorval ging de Arnhemmer er vandoor en werd de politie gewaarschuwd. Die zag even later op de Kortestraat een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Het bleek de 37-jarige Arnhemmer te zijn. De man werd aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer, dat overigens niet gewond was geraakt, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Oosterbeker (74) gewond na val van fiets
Publicatiedatum: 9-10-2005 11:52:31

Een 74-jarige man uit Oosterbeek is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat hij van zijn fiets was gevallen in Arnhem. Dat gebeurde even voor drie uur op de kruising van de Hulkesteinseweg met de Utrechtseweg. Volgens de verklaring van het slachtoffer was hij gestopt voor het rode verkeerslicht, waarna hij vermoedelijk uit balans raakte en viel. De man was vervolgens met zijn hoofd tegen een paal aangevallen en had vermoedelijk ook een gebroken heup opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - auto in greppel gereden: vrouw gewond
Publicatiedatum: 9-10-2005 11:51:53

Een 51-jarige automobiliste uit Toldijk is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Hoefkensestraat met haar auto in een greppel was beland. De Toldijkse raakte ook bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden bevrijd. Het ongeval gebeurde omstreeks één uur toen de vrouw door nog onbekende oorzaak in de greppel belandde. Getuigen waarschuwden de hulpdiensten en de politie. Het slachtoffer is na te zijn bevrijd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606