Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Flevoland 09-10-2005 - Surveillerende agenten hebben het afgelopen weekeind een aantal bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten hielden vrijdagnacht op de Urkerweg in Tollebeek een 21-jarige snorfietser aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De snorfietser viel de agenten op omdat hij met defecte verlichting reed. Toen ze de Urker staande hielden, vermoeden zij alcoholgebruik. De man is aangehouden. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was ruim 1,2 promille. Na verhoor is de bestuurder met een rijverbod van zes uur heengezonden.

Op de Strandweg in Almere is vrijdagnacht een 36-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 0,9. De politie maakt een proces-verbaal.

Een 63-jarige automobilist uit Lelystad werd vrijdagnacht op de Neringweg in Lelystad door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 1,2. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Een politieagent hield zaterdagnacht in Emmeloord op de Boslaan een 27-jarige bromfietser uit Emmeloord aan voor het rijden onder invloed. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was ruim 1,4. De Emmeloorder kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd. Omdat de man nog een boete had openstaan, werd hij na verhoor ingesloten.

Een 23-jarige bestuurder uit Almere is zaterdagnacht op het Stadsweteringpad in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op zijn scooter over de Cinemadreef toen hij twee surveillerende agenten in het oog kreeg. De Almeerder verhoogde zijn snelheid en kwam bij het oprijden van het Stadsweteringpad met zijn bromfiets ten val. Toen de agenten hem staandehielden, vermoedden zij alcoholgebruik. De bestuurder is aangehouden. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was 1,4 promille. Het rijbewijs van de Almeerder is ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal.