1e persbericht van zondag 9 oktober 2005

Eindhoven 09-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief betrapt

Zondagochtend omstreeks 1.30 uur hield de politie een 31-jarige Eindhovenaar aan. Hij wordt verdacht van fietsdiefstal. Tijdens een fietssurveillance van de politie hoorde een van de surveillanten dat de fietser voor hem passanten aansprak of ze zijn fiets wilden kopen. Toen de politie de man staande hielden, bleek het slot van de fiets opengebroken. In zijn jaszak trof de politie gereedschap aan waarmee fietssloten kunnen worden verbroken. Daarop is de verdachte voor fietsdiefstal aangehouden. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden

Een 36-jarige man is zaterdag omstreeks 16.30 uur aangehouden op de Boutenslaan. De man had kort daarvoor een toegangsdeur van een pand aan de Boutenslaan vernield. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet en werd daarom in de boeien geslagen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bestelbus gestolen

Op de Tarwelaan is zaterdag tussen 15.45 en 16.00 uur een bestelauto gestolen. Het gaat om een witte Fiat Ducato met kenteken 34-VL-DJ. Het voertuig heeft een blauw met rode reclametekst. De reclametekst luidt: De Haan Services.

Veldhoven: Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie hield zondagochtend omstreeks 2.50 uur op de A58 een 31-jarige bestuurder uit Veldhoven aan. Ter hoogte van de Noord Brabantlaan zag de politie de man rijden zonder rechter voorband. Ter hoogte van de oprit voor de A2 negeerde de bestuurder een rood licht en reed vervolgens met zeer hoge snelheid (170 km/u) richting Den Bosch. Vervolgens nam hij de afslag richting A58. De man stopte uiteindelijk na een stopteken van de politie. Een blaastest wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse, waarmee het alcoholpromillage gemeten wordt. Daarop is zijn rijbewijs onmiddellijk ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhouding man na bedreigen ex-vriendin met mes

Een 30-jarige man is zondagochtend om 3.45 uur in de woning van zijn 37-jarige ex-vriendin in Helmond Oost door de politie aangehouden. Hij zou het slachtoffer met een mes hebben bedreigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en is hij voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Twee mannen aangehouden na vernielingen

Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Deurne zijn zondagochtend omstreeks 4.30 uur in de Zeilbergstraat door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van het gooien van stukken trottoirtegels naar een huis en het vernielen van een verkeerspaal op de Hagelkruisweg. Toen zij zich agressief opstelden richting politie zijn ze aangehouden. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachten drugshandel aangehouden

Zondagochtend omstreeks 2.30 uur zijn een 20-jarige vrouw uit Best en een 17-jarige man uit Asten op het Kerkhofpad door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. In de auto waarin zij zich bevonden trof de politie 7 zakjes met cocaïne en een geldbedrag van een paar duizend euro aan. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.