Politie Groningen

Persberichten zondag 9 oktober 2005

Provincie Groningen 09-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 5148, aantal overtredingen: 398, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Winsum, Onderdendamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 220, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Zuidbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1710, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen: politie pakt drugsdealer
De politie heeft zaterdagnacht op de Schoolholm een 43-jarige man uit Noordenveld aangehouden voor het dealen van harddrugs. Agenten zagen de man in de Nieuwstad lopen en wilden hem controleren. Toen hij hen zag, ging hij er vandoor, maar in de Schoolholm werd hij gepakt. Tijdens zijn vlucht trok hij zijn jas uit. Bij onderzoek bleken hierin 73 bolletjes cocaïne en 86 bolletjes heroïne te zitten. Ook was hij in het bezit van een groot geldbedrag. De man is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Groningen: politie houdt Stadjer aan voor mishandeling
Een 28-jarige Stadjer is zaterdagmiddag in de Oude Ebbingestraat aangehouden voor mishandeling. De politie kreeg een melding van een mishandeling in de Herestraat en getuigen liepen de verdachte achterna. Op aanwijzing van de getuigen kon de verdachte in de Oude Ebbingestraat ingerekend worden. De Stadjer had kort daarvoor een vrouw in de Herestraat onzedelijk betast. Toen de vrouw kenbaar maakte dat ze daar niet van gediend was, gaf hij haar een klap. Twee andere vrouwen, die tussenbeide wilden komen, gebeurde hetzelfde. Een man die vervolgens ingreep, werd bij zijn keel gegrepen. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Alle betrokken doen aangifte tegen de verdachte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt man met drugs aan
De politie heeft zaterdagnacht op de Vismarkt een 27-jarige Stadjer aangehouden voor het bezit van harddrugs. Agenten zagen de man iets in zijn schoenen stoppen en vervolgens naar een café lopen. De verdachte werd aangesproken en verklaarde direct in het bezit te zijn van de harddrug GHB. Hij haalde twee nagenoeg volle buisjes uit zijn schoenen. Hierop moest hij mee naar het bureau. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Groningen: meisje gewond door val van bromfiets
Een 17-jarige meisje uit Groningen is zaterdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat gewond geraakt nadat zij met haar bromfiets was gevallen. De Groningse remde voor een fietser, maar dat deed ze te hard. De 17-jarige verloor hierdoor de macht over het stuur en kwam ten val. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar bromfiets liep flinke schade op.

Groningen: politie houdt wildplasser aan
Een 46-jarige Stadjer is zaterdagnacht in de Haddingedwarsstraat aangehouden voor wildplassen. Hij werd op heterdaad door agenten betrapt. Omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen, moest hij mee naar het politiebureau. Na vaststelling van zijn identiteit mocht de man met twee bekeuringen het bureau weer verlaten.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt aanrijding
Een 25-jarige automobilist uit Veendam is zaterdagnacht op de Noorderbinnensingel aangehouden voor rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Getuigen zagen dat de man tegen een geparkeerde auto was gebotst in de Grote Kruisstraat en vervolgens was doorgereden. Op aanwijzing van de getuigen werd de auto teruggevonden, echter zonder bestuurder. Twee andere agenten werden op dat moment in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat aangesproken door de 25-jarige verdachte en zijn 26-jarige bijrijder uit Groningen. Zij verklaarden dat ze een aanrijding hadden gehad en dat de 26-jarige Stadjer had gereden. Getuigen herkenden echter de 25-jarige als bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat hij had gedronken. Zijn bijrijder had niet gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht op de Rijskampenstraat een 25-jarige automobilist uit Harkstede aangehouden voor rijden onder invloed. Terwijl agenten de aanrijding op de Grote Kruisstraat afhandelden, reed de Harksteder met hoge snelheid voorbij. Na een korte zoektocht troffen zij de auto aan met de verdachte op de achterbank. Een blaastest op straat wees uit dat de man had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. De 25-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: automobilist aangehouden voor poging tot doodslag De politie heeft zaterdagavond op de Venne in Winschoten een 27-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden voor poging tot doodslag. De man was op een 29-jarige fietser uit Oude Pekela ingereden, waarbij de fietser gewond raakte. Hij is met een hoofdwond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders was de verdachte opzettelijk tegen de fietser aangereden. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Hoogezand: automobilist zonder rijbewijs
De politie heeft zaterdagavond op de Industrieweg een 23-jarige automobilist uit Hoogezand staandegehouden nadat hij met 113 km/uur over de Industrieweg reed, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 50km/uur. Bij controle gaf de man een valse naam op. Toen hij uiteindelijk vertelde wie hij wel was, bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Niebert: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagmiddag op de A7 bij Niebert het rijbewijs ingevorderd van een 64-jarige automobilist uit Rotterdam. De man werd gelaserd met een snelheid van 180 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 120 km/uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Noordbroek: meisje gewond door aanrijding
Een 11-jarig meisje uit Noordbroek is zaterdagmiddag op de Hoofdstraat gewond geraakt nadat zij plotseling de straat was overgestoken en door een auto was aangereden. De auto werd bestuurd door een 22-jarige plaatsgenoot. Het meisje is met verwondingen aan haar gezicht per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.