Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK Rapid Jeugd 2005 succesvol verlopen

Bijna vijfhonderd jeugdschakers waren op zaterdag 8 oktober present in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven om te strijden om de Nederlandse kampioenschappen rapid voor de jeugd. Per geboortejaar (1997-1985) waren de groepen ingedeeld voor 9 ronden zwitsers met 20 minuten. De jongste speler had geboortejaar 2000! De organisatie had de beschikking over 3 elektronische borden, zodat per ronde 6 spelers op het podium hun kunsten live konden vertonen voor de thuisblijvers. De bezoekers in Eindhoven konden de wedstrijden volgen op een grootbeeldscherm in een aparte zaal. Voor veel jeugdspelers is dit weer een aparte en leuke ervaring.

Het toernooi werd geopend door de heer Harry Roumen, bestuurslid van de Universiteit en hoofdsponsor . Hij zei dat de universiteit graag wil blijven investeren in de jeugd. Bij de prijsuitreiking had Harrie Muhren, bestuurslid van de KNSB, zijn handen vol aan de vele bekers en geldprijzen. Traditiegetrouw zat de trap van het podium na afloop van de prijsuitreiking weer helemaal vol.

De vele vrijwilligers zorgden er voor dat de wedstrijden soepel en zonder incidenten konden verlopen. Hoofdarbiter Mark Huizer hoefde slechts één keer op te treden in een typische
tijdnood-stukken-vliegen-alle-kanten-op- fase.
Een aantal omvallende palen in de afscheiding van het spelersgebied noodzaakt ons om volgend jaar te werken met dranghekken, maar dat zijn dan wel hele subtiele hekwerkjes.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi en nodigt alle spelers nu alvast uit voor het volgende jaar in Eindhoven op 21 oktober 2006.

Alle uitslagen, livepartijen en fotos zijn te vinden op de toernooisite via www.nbsb.nl


---