Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

8 oktober 2005

't Harde - Drankrijder botst en blaast 1,8 prom. - rijbewijs kwijt

Een 42 jarige automobilist uit Doornspijk veroorzaakte vrijdagavond (7/10) een aanrijding op de kruising Bovenweg/Wolkamerweg in 't Harde. Hij sloeg met zijn auto vanaf de Bovenweg rechtsaf de Wolkamerweg op en maakte een te ruime bocht waardoor hij tegen de voorgesorteerde personenauto van 36 jarige man uit Doornspijk botste. De 42 jarige bleek bij de blaastest (botsen is blazen) onder invloed. Hij blies 1,6 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harderwijk - Drankrijder botst en blaast 1,1 prom

Een 17 jarige bromfietser uit Harderwijk bleek vrijdagavond (7/10) onder invloed van alcohol toen hij met zijn scooter op de kruising Beneluxlaan/Eisenhouwerlaan onderuit ging en daarna tegen een geparkeerde auto gleed. Bij de blaasproef, botsen is blazen, blies hij 1,1 prom. De man liep lichte schaafwonden op. De politie maakt een proces-verbaal op.

Harderwijk - Drie mannen aangehouden na vechten op straat

De politie heeft zaterdagnacht (8/10) drie mannen van 23, 28 en 44 jaar afkomstig uit Harderwijk aangehouden, nadat er een ruit van een horecazaak in de Bruggestraat was vernield en er op straat een vechtpartij ontstond. De politie maakt een proces-verbaal op.

Nunspeet - Fietsers zonder licht

De politie heeft vrijdagavand bij een controle op de Harderwijkerweg en de Bosweg 14 fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting. De politie zal de komende tijd de controles herhalen.

Putten - drie vrouwen ingesloten na winkeldiefstal

De politie heeft vrijdagavond (7/10) in Putten drie vrouwen van 31. 37 en 54 jaar, afkomstig uit Harderwijk aangehouden nadat in hun geparkeerde auto gestolen dekbedhoezen en levensmiddelen werden aangetroffen. De politie kwam de vrouwen op het spoor nadat ze zich verdacht hadden gedragen. De gestolen goederen gaan terug naar de benadeelde winkeliers.

Putten - Politie grijpt in bij misdraging treinreiziger

De politie heeft zaterdagmiddag (7/10) op het NS-station in Putten een 18 jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden nadat hij zich in de trein had misdragen door te luisteren naar te harde muziek waar andere reizigers last van hadden. De man wilde niet voldoen aan verzoeken van de conducteur waarna hij op het eerstvolgende station (Putten) door de politie uit de trein werd gehaald.
De man is een boete van E 50,- opgelegd voor overtredingen van de Wet personenvervoer.

Wezep - Politie pakt stoere drankrijder

De politie heeft zaterdagnacht (8/10) een 19 jarige autobestuurder uit Wezep aangehouden nadat hij in de omgeving van het Meidoornplein opvallend snel en met veel lawaai met zijn auto optrok. Na een korte achtervolging kon de politie hem aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 1,8 prom. Hij verklaarde een beetje "stoer" te hebben willen doen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

9 oktober 2005

Heerde - Drie mannen opgepakt na overval bewoners recreatiewoning

De politie heeft zondagnacht (9/10) drie mannen van 19, 20 en 21 jaar aangehouden nadat de bewoners van een recreatiewoning aan de Kavelweg in Heerde waren overvallen.
Een zestal mannen en vrouwen sliepen in een verblijf op een soort natuurterrein met bomen en struiken, maar waarop ook een oogstrijpe hennepplantage in de buitenlucht aanwezig bleek te zijn. Enkele manlijke bewoners van de woning werden wakker en raakten in gevecht met de overvallers, waarbij rake klappen vielen. Een 55 jarige bewoner uit Amsterdam raakte licht gewond en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
De gealarmeerde politie trof de aangehouden verdachten aan in personenauto's, vlakbij het terrein op de Kavelweg. De politie is een onderzoek opgestart. Het motief is nog niet duidelijk, de verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Putten - drankrijder betrapt

Een 36 jarige man uit Polen bleek zondagnacht (9/10) bij een politiecontrole op de Krachtighuizerweg in Putten onder invloed van alcohol.
Hij blies 0,9 prom. De man is een boete opgelegd.

Putten - Schuur in brand

Een schuur bij een recreatiewoning aan de Garderenseweg in Putten is zondagnacht (9/10) door brand beschadigd. De brand werd omstreeks 02.30 uur gemeld. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade en oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld.

Ermelo - Auto met bruluitlaat ingenomen

De politie heft zaterdagmiddag (8/10) de personenauto van een 19 jarige man uit Ermelo ingenomen nadat hij met zijn auto op de Halvinkhuizerweg werd gecontroleerd. Onder de auto zat een uitlaat gemonteerd die veel motorlawaai produceerde.
De technische verkeersdienst van de politie zal in de komende dagen de auto technisch onderzoeken en bij gebreken of overtredingen volgt een proces-verbaal.

Vaassen - Bekeurd voor vuil verbanden

De politie heeft een 48 jarige man uit Vaassen bekeurd voor het verbranden van afval op zijn erf aan e Weteringdijk. De man verbrandde kort geleden sloophout en plastic. Hij werd dit weekeinde daarover verhoord en proces-verbaal aangezegd.

Heerde - Opvallende bestuurder blijkt drankrijder zonder rijbewijs

Een 21 jarige man uit Heerde is zaterdagavond (8/10) op de Markstraat in Heerde betrapt bij het rijden in een auto terwijl hij geen rijbewijs heeft. De man reed zich in de kijker van de politie door bij het kermisterrein opvallend hard, slippend en met piepende banden te arriveren.
De man had bovendien alcohol gedronken en blies 0,8 prom. Voor beide feiten maakt de politie en proces-verbaal op.

---- --