Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Persbericht district Tilburg, weekend 8/9 oktober 2005

TILBURG, 9 oktober 2005

Verdachten heling opgepakt, na poging verkoop spullen via internetsite

TILBURG: De politie heeft dit weekend twee mannen opgepakt die verdacht worden van het helen van gestolen goederen. De verdachten, Tilburgers van 24 en 26 jaar, werden in verzekering gesteld. De politie kwam de mannen op het spoor omdat ze de gestolen spullen te koop aanboden via Internet.

Een 30-jarige Tilburger zag enkele weken geleden dat op de verkoopsite Marktplaats.nl een ontvanger en een afstandsbediening voor het besturen van een vliegtuigje te koop werden aangeboden. Aan de hand van de beschrijving herkende de Tilburger deze goederen. Deze zaken waren de nacht van 30 op 31 augustus jl. uit zijn bestelauto gestolen in de Reeshof. Hij besloot te gaan bieden op deze goederen en kwam uiteindelijk afgelopen week in contact met de aanbieder. Na een afspraak ging hij bij de 24-jarige Tilburger kijken. Hij herkende de apparatuur voor 100% als zijnde de spullen die uit zijn auto gestolen waren. De politie heeft daarop een verder onderzoek ingesteld en na overleg met Justitie de 24-jarige Tilburger vrijdagavond in zijn woning aangehouden. Deze verdachte verklaarde te handelen voor een vriend. Ook deze vriend, een 26-jarige Tilburger, is opgepakt. Deze man verklaarde op zijn beurt de goederen ook weer via Internet gekocht te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de pleger van de auto-inbraak. De verdachten deden afstand van de geheelde apparatuur, waarna deze aan de rechtmatige eigenaar zijn terug gegeven.

Vandalen gooien molotovcocktails in tuinen

TILBURG: vrijdagavond hebben onbekenden omstreeks 23.00 uur een Molotovcocktail in de voortuin van een woning aan de Boerhaavestraat gegooid. De bewoner hoorde vanuit zijn woonkamer een plof en zag daarna vlammen in de tuin. Hij zag een fles liggen waaruit een brandende doek stak. Hij heeft de brand geblust door een emmer water over de fles te gooien. Kort daarvoor, omstreeks 22.30 uur werd een soortgelijke Molotovcocktail in de achtertuin van een woning aan de Ringbaan Oost gegooid. Ook hier waren de bewoners thuis. Zij wisten het brandje te doven door de vlammen uit te trappen. Vermoedelijk hebben de vandalen, de fles vanaf de Pelgrimsweg in de tuin gegooid. In geen van deze gevallen zijn de flessen, met daarin alcohol, kapot gebarsten. De politie vermoedt dat de daders toevallige doelen hebben uitgekozen en dat er geen sprake is van een wraakactie of iets dergelijks.

62 bekeuringen bij verkeerscontrole Dalemdreef

TILBURG: De politie van het team Tilburg west heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Dalemdreef ter hoogte van de uitrit van het schoolcomplex Grote Beemd. Daarbij werden 62 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan waren er 51 voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogste snelheid die met de lasergun gemeten werd, bedroeg 86 kilometer per uur. Vijf overtreders reden harder dan 80 km/uur en tien reden sneller dan 70 km /uur.

De overige resultaten waren als volgt:

-Mobiel bellen als bestuurder aut 2x

-Geen helm: 1x

-Geen gordel dragen: 3x

-Geen bromfietscertificaat: 2x

-Geen gele plaat bromfiets: 1x

-Onverzekerde bromfiets 1x

-Geen rijbewijs kunnen tonen: 1x .
Er zijn in totaal 3 bromscooters uit het verkeer genomen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zaterdagmorgen in een woning aan de Mascagnistraat een 21-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. De man zou in de woning zijn 19-jarige vrouw van haar vrijheid beroofd hebben en haar tijdens een echtelijke twist haar keel dicht geknepen hebben. Hij wilde niet accepteren dat ze in het buitenland op familiebezoek wilde. Hij gaf toe dat hij voordeur had afgesloten en haar daarmee feitelijk opgesloten had. Hij ontkende geweld daarbij te hebben gepleegd. De verdachte is conform afspraken met Justitie over de aanpak van huiselijk geweld in verzekering gesteld.

Winkeldief betrapt op stelen van blikjes bier

TILBURG: Terwijl in de nabijheid van het winkelcentrum aan het Wagnerplein een grote manifestatie werd gehouden in het kader van de landelijke politiedag, werd in een supermarkt omstreeks 14.15 uur een 40-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. De dief had vier blikjes bier in zijn jaszakken gedaan en was zonder te betalen naar buiten gelopen. Een medewerker van de winkel hield hem buiten tegen en waarschuwde de politie. De dief krijgt een proces-verbaal.

Politie betrapt drie rijders onder invloed

TILBURG / BERKEL ENSCHOT: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Het gaat in beide gevallen om forse overschrijdingen van het toegestane percentage.

Omstreeks 00.30 uur werd op de Spoorlaan een 45-jarige Bredanaar aangehouden. Hij blies 920 ugl wat overeenkomt met 21, promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 02.00 uur werd op de A-65 ter hoogte van Berkel Enschot een 39-jarige Tilburger aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 1090 ugl wat gelijk staat aan circa 2,5 promille. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Ook werd in Berkel Enschot omstreeks 02.50 uur op de Kraan een 22-jarige bromfietser aangehouden. Hij blies 660 ugl (1,5 promille). Zijn rijbewijs B is ingevorderd.

Man gewond na vechtpartij in Berkel-Enschot

BERRKEL-ENSCHOT: Na afloop van Kraanpop heeft bij de feesttent omstreeks 03.00 uur een vechtpartij plaats gevonden. Een 17-jarige jongen uit Oisterwijk werd door nog onbekende daders mishandeld en liep een hersenschudding op. Volgens het slachtoffer stond hij met een groep vrienden met de fietsen aan de hand te praten. Een auto wilde er door. Dit ging kennelijk niet naar de zin van de vier inzittenden daarvan. Zij stapten uit en begonnen om zich heen te slaan. Met hun auto zou ook over enkele fietsen gereden zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar het voorval.

Politie beleeft rustig uitgaansweekend in Tilburgse binnenstad

TILBURG: De politie heeft de afgelopen twee nachten in het uitgaanscentrum in totaal slechts vier arrestaties hoeven te verrichten. Verder werden vannacht twee cafébezoekers onwel. Zij moesten met een ambulance naar het ziekenhuis. Het ging om een Engels meisje die mogelijk door overvloedig alcoholgebruik een zeer trage hartslag had en een onbekende man die een ernstige vorm van hyperventilatie had.

Vrijdagnacht werd op de Heuvelring omstreeks 03.00 uur een 27-jarige Bredase wildplasser aangehouden die zich niet kon legitimeren. Een half uur later werd eveneens op de Heuvelring een 22-jarige man uit de Moer opgepakt omdat hij het werk van de agenten belemmerde door luidkeels commentaar te leveren en dreigementen te roepen. Agenten droegen hem op door te lopen. Toen hij hier niet aan voldeed is hij aangehouden.

De nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Jan Aartsestraat omstreeks 03.00 uur een 31-jarige Irakese zwerver aangehouden die in zijn tas diverse goederen had die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om enkele kenteken- en rijbewijzen die niet op zijn naam staan. Op de Damstraat werd vannacht omstreeks 03.30 uur, een 22-jarige dronken Tilburger aangehouden die op een gestolen fiets reed.

Hennepkweker op brute wijze beroofd

TILBURG: Vanmorgen zijn omstreeks 06.00 uur drie nog onbekende mannen een woning aan de Vivaldistraat binnengedrongen. Op de slaapkamer hebben zij de 26-jarige bewoner bedreigd met een vuurwapen. Ook is het slachtoffer enkele keren met dat wapen op zijn hoofd geslagen waardoor hij enkele verwondingen opliep. Vervolgens hebben de overvallers alle 200 vrijwel oogstrijpe hennepplanten, die het slachtoffer op zolder aan het kweken was, gestolen. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een klepraam van de badkamer te forceren. De politie heeft het slachtoffer vanwege de kwekerij aangehouden en van de beroving een aangifte opgenomen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: Vanmorgen heeft de politie omstreeks 10.00 uur in de wijk Heuvel (Binnenstad) een 48-jarige Tilburger aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou vannacht in een dronken buit, in bijzijn van hun 12-jarige dochter, zijn echtgenote mishandeld hebben. Hij had haar onder meer met de vlakke hand in het gezicht geslagen en enkele malen getrapt. Van de echtgenote wordt in de loop van de dag een uitgebreide aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk