Persberichten 9 oktober 2005

's-Hertogenbsoch 09-10-2005

FLITSKAST LOST VERKEERSONGEVAL OP

's-Hertogenbosch - Bij het uitlezen van de film van de roodlichtcamera op de kruising Bruistensingel - Hervensebaan te Den Bosch, bleek dat de bestuurster van een personenauto het rode verkeerslicht had genegeerd en hierdoor een fietser had aangereden. Bij de politie was niets bekend van een aanrijding en uit onderzoek bleek dat op 19 september 2005 omstreeks 15.55 uur een 12 jarige jongen uit Den Bosch op de fiets was aangereden door een 52 jarige vrouw uit Poederoijen. De vrouw had de jongen verteld dat hij fout was en had geen politie gebeld. De jongen geloofde dit en vertelde thuis dat hij gevallen was en durfde niet van de aanrijding te vertellen. Zijn fiets bleek zodanig vernield, dat deze vervangen moest worden.

Het bleek dus dat de bestuurster door het rode licht was gereden en hierbij de fietser had aangereden. Maar door de jongen de schuld te geven, probeerde ze dit te verdoezelen. Helaas stond de actie op de foto!
De vrouw kreeg een proces-verbaal voor de aanrijding en negeren rood licht.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 53 jarige man uit Den Bosch is op 8 oktober 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 36 jarige man uit Den Bosch. De verdachte liet zijn hond uit op een speelveldje aan de Schout Dicbierlaan te Den Bosch. Toen het slachtoffer hier iets van zei, sloeg de verdachte hem.

VERDACHTE BELEDIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 31 jarige man uit Geffen is op 8 oktober 2005 aangehouden ivm belediging van een politieambtenaar. Een surveillancewagen passeerde de verdachte omstreeks 03.30 uur op de Visstraat te Den Bosch en in het voorbij gaan beledigde de man de politiemensen in de auto. Hierop is de verdachte aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 59 jarige automobilist uit Den Dungen is op 9 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 05.00 uur op de Maastrichtseweg te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AANRIJDING LETSEL

Berlicum - Bij een aanrijding op de Heikantsehoeve te Berlicum op 8 oktober 2005 omstreeks 15.00 uur is een 66 jarige fietser uit Rosmalen gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Het slachtoffer fietste in een groepje en moest plotseling remmen, waarbij hij ten val kwam.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - Tegen een 41 jarige automobilist uit Oirschot is op 8 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 23.40 uur op de Reigerbosweg te Vught.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden - Een 21 en 20 jarige jongen uit Oss zijn op 8 oktober 2005 aangehouden ivm mishandeling en verzet. Een politieman fietste in burger over de Kornetstraat te Uden toen hij werd ingehaald door een bromfietser. Tijdens het passeren schopte de bestuurder van de bromfiets, de 21 jarige jongen de politieman. Toen de bromfietser even verderop stopte, sprak de politieman hem hierop aan. Op dat moment bemoeide de20 jarige passagier zich ermee en gooide fiets van de politieman tegen de grond. Hierop is de jongen aangehouden, waarbij hij zich verzette. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en kregen een proces-verbaal. Tevens bleek de bestuurder onder invloed van alcohol.

BRAND IN LOODS

Uden - Bij een brand in een loods aan de Vluchtoordweg te Uden op 8 oktober 2005 omstreeks 22.30 uur is een loods uitgebrand Ook drie auto's die in de loods stonden gingen verloren. Bij de brand kwam asbest vrij. Brandweer bluste met 60 man de brand en was brand omstreeks 23.50 uur meester. Loods brandde geheel uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

RIJDEN ONDER INVLOED

Erp - Tegen een 23 jarige snorfietser uit Erp is op 9 oktober 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.20 uur op de Voordijk te Erp.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Uden - Een 22 jarige man uit Uden is op 9 oktober 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 45 jarige man uit Uden. In een horecagelegenheid aan de Markt te Uden was de man buiten gezet en hierop bedreigde hij een portier met de dood.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Zeeland - Twee 19 jarige jongens uit Reek zijn op 9 oktober 2005 omstreeks 03.35 uur aangehouden ivm openlijke geweldpleging tegen twee 17 jarige en een 18 jarige jongen uit herpen op de Kerkstraat te Zeeland. De oorzaak van deze mishandeling is niet duidelijk.

PROSTITUTIECONTROLE

's-Hertogenbosch - Tijdens een prostitutiecontrole in de regio Brabant-Noord op 8 oktober 2005 zijn 13 gelegenheden bezocht. Alleen in een bedrijf in Haps werd een vermoedelijk illegale vrouw uit Rusland aangetroffen. Naar haar verblijfstatus wordt door de vreemdelingenpolitie een onderzoek ingesteld.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Boxmeer - Een 17 en 18 jarige jongen uit Boxmeer zijn op 5 oktober 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 19 jarige jongen uit Boxmeer op de Spoorstraat te Boxmeer. De aanleiding voor de mishandeling is een uit de hand gelopen stoeipartijtje.

VERDACHTE HELING AANGEHOUDEN

Katwijk - Op de vrije markt te Katwijk is op 8 oktober 2005 een 23 jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij daar elektrische gereedschappen verkocht, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Het gereedschap is inbeslaggenomen.

VERNIELING AUTO

Boxmeer - Op 8 oktober 2005 omstreeks 11.25 uur is de auto van een 71 jarige man uit Maashees beschadigd door een nog onbekend gebleven man. Het slachtoffer stopte voor het zebrapad aan de Raetsingel te Boxmeer om voetgangers over te laten teken. Een van deze voetgangers begon naar de bestuurder te schelden en ging ook nog op het zebrapad liggen. Later schopte hij tegen de achterzijde van de auto. De politie verzoekt getuigen van dit voorval contact met haar op te nemen.