Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 9 oktober

Alkmaar 09-10-2005 - 14.00 uur

Veroorzaker aanrijding rijdt door.

Heerhugowaard, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.20 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van het Larixplantsoen met Mahonielaan. Hierbij raakte een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard gewond. De veroorzaker van de aanrijding is na het ongeval weggereden.

De fietser reed over het Larixplantsoen. Op de kruising met de Mahonielaan werd hij vanachter aangereden door een bestelbus. De fietser kwam ten val en bekwam een aantal botbreuken aan hand en been. De bestuurder van de bestelwagen reed na de aanrijding met spinnende wielen weg in de richting van de Berkenlaan en later in die van de Sparrenlaan. Het gaat om een blauwe bestelwagen waarvan geen merk en type bekend is. De fietsers is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De politie wil graag in contact komen met personen die getuigen zijn geweest van deze aanrijding en mogelijk iets meer kunnen vertellen over de bewuste bestelwagen en/of de bestuurder daarvan. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken autobestuurder rijdt na aanrijding door.

Warmenhuizen, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagmiddag zag een getuigen dat de bestuurder van een personenauto bij het inparkeren op de Dorpsstraat tegen een geparkeerde auto aanreed. Vervolgens reed de dader weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van het kenteken kon de man worden achterhaald. Het ging om een 55-jarige inwoner van Warmenhuizen die kort na de aanrijding in zijn woning werd aangehouden. Het bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 1365 ug/l. Dat is ruim zesmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het hoge alcohol gebruik werd het rijbewijs van deze man ingevorderd.

Man aangehouden na het plegen van diverse vernielingen

Hoorn, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagavond is een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden op het Kerkplein. De man had kort daarvoor verschillende vernielingen gepleegd aan autos die geparkeerd stonden op of in de omgeving van de Gedempte Appelhaven. De man verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich erg agressief. Tijdens het transport naar het politiebureau vernielde hij het interieur van een politieauto en in het politiebureau probeerde hij meerdere keren agenten te verwonden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Inmiddels hebben vijf eigenaren van autos aangifte gedaan van vernielingen. In de meeste gevallen bleken spiegels en antennes te zijn vernield. Ook vernielde hij een raam van een pand aan de Binnenluiendijk en mishandelde hij daar een man.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagavond vond een aanrijding plaats op de H.A. Lorentzstraat waarbij alleen sprake was van materiele schade. De veroorzaker van de aanrijding, een 57-jarige man uit Den Helder, wilde na de aanrijding wegrijden. Dit werd verhinderd door een getuige. Het bleek dat de verdachte alcohol had gedronken en zo dronken was dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan. Hij was niet in staat een blaasproef af te leggen. Een bloedproef moet duidelijk maken hoe hoog het alcoholpromillage was. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Enkhuizen, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Enkhuizen aangehouden op de Vette Knol. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 685 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Alkmaar, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 57-jarige bestuurder van een personenauto uit Sint Pancras aangehouden op de Paardenmarkt. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij wilde geen medewerking verlenen aan een blaastest, zowel op straat als op het politiebureau. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Alkmaar, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 31-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangehouden op de Geestersingel. De vrouw reed daar als bestuurster van een personenauto over een rotonde in tegengestelde richting. De bestuurder van een politieauto kon een frontale aanrijding ternauwernood voorkomen. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 795 ug/l., ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Heerhugowaard, zaterdag 8 oktober 2005.

Gelukkig zijn de meeste weggebruikers zich bewust van het feit dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Dat bleek ook tijdens een alcoholcontrole op de Zuidtangent. Tussen 22.45 en 23.45 uur werd daar een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle moesten 32 bestuurders een blaastest afleggen. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

Motorrijder ernstige gewond na ongeval

Heiloo, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagavond is een 26-jarige motorrijder uit Heemskerk ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kennemerstraatweg. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en raakte in een slip. De motorrijder kwam met zijn hoofd tegen een geparkeerde auto en zijn motor kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand. Het slachtoffer is met verschillende verwondingen over het hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Door de bemanning van een traumahelikopter werd medische assistentie verleend. In verband met het onderzoek is de Kennemerstraatweg tussen 18.15 en 20.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Snelheidscontrole

Opmeer/Wognum, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagmiddag en avond werden op verschillende wegen in Wognum en Opmeer snelheidscontroles gehouden. Het betreft wegen met een maximumsnelheid van 50 km/u. Gedurende deze controles werd van 120 voertuigen de snelheid gemeten. In 11 gevallen bleek die te hoog te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Inbreker op heterdaad betrapt.

Alkmaar, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagavond kreeg de bewoonster van een woning aan de Lekerwaard de schrik van haar leven. Toen zij omstreeks 22.30 haar woning binnen ging hoorde zij vreemde geluiden en zag vervolgens dat een onbekende man via de achterdeur de woning verliet. De bewoonster kon geen goed signalement van de dader geven en weet nog niet precies wat er uit de woning is weggenomen. In ieder geval is een computer verdwenen.

Jongens plegen vernielingen aan autos

Schagen, zaterdag 8 oktober 2005.

Zaterdagavond hebben een drietal jongens vernielingen gepleegd aan een aantal autos (juiste aantal is niet bekend) die geparkeerd stonden aan de Verzetlaan. Bewoners hoorden het geschreeuw van de jongens en zagen vervolgens dat zij tegen verschillende auto schopten. Toen de daders in de gaten kregen dat zij werden opgemerkt renden zij weg. Buurtbewoners wisten het groepje te achterhalen en noteerden de namen. De verdachten zullen door de politie worden gehoord.

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige inwoner van Den Helder aangehouden op de Koningstraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 38-jarige stadsgenoot te hebben bedreigd met een mes. De reden van de bedreiging is vooralsnog niet bekend. Verdachte en aangever hadden kort daarvoor met elkaar staan praten toen de verdachte weer op het slachtoffer toe kwam lopen en hem met een mes bedreigde. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Twee jongens mishandeld

Alkmaar, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee jongens van 18 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Haarlem mishandeld op het Groot Nieuwland. Een getuige zag dat beide jongens door een groep van ongeveer acht personen werden geschopt en geslagen. Hij sprong tussen beide waarna de daders verdwenen. De groep bestond uit een aantal Nederlandse en Marokkaanse jongens. Beide slachtoffers raakten gewond aan hun gezicht en moesten zich onder medische behandeling stellen.

Twee mannen aangehouden na het plegen van vernielingen

Den Helder, zondag 9 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werden wee jongens van 20 jaar en afkomstig uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. De twee waren kort daarvoor uit een horecabedrijf gezet omdat zij zich vervelend gedroegen. Kennelijk waren zij het hier niet mee eens waarna zij een aantal ramen van het bedrijf vernielden. Hierbij verwondde één van de verdachten zich zo ernstig dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Den Helder. De andere verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.