Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

9 oktober 2005

Lochem - weer diefstal tijdens winkelen

Ik ben maar heel even bij mijn karretje weggeweest zei een 50-jarige vrouw uit Geesteren. Vrijdag bleek tijdens het winkelenin een supermarkt aan de Prins Bernhardweg haar portefeuille met rijbewijs uit de tas die in haar karretje stond te zijn gestolen. Aangezien de dief dacht dat het om een portemonnee ging liet hij het rijbewijs in de winkel achter. Het werd gevonden en via de politie kon de eigenaresse geïnformeerd worden. De politie blijft waarschuwen voor het dievengilde dat in een winkel z'n slag slaat!

Lochem - bromfietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige bromfietser uit Neede is zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Een 46-jarige vrouw uit Rijsenhout reed over de Sluitdijk. Gekomen bij de kruising met de Zutphenseweg kon ze door de aanwezige struiken de kruising niet goed overzien en trok een stukje op. Hierbij ontstond een aanrijding met de van links over de parallelweg komende bromfietser. De man is met een beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eefde- na 5 dagen rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs van een 18-jarige jongeman uit Gorssel ingenomen. Hij werd rond 01.00 uur met z'n auto op de Rustoordweg aangetroffen en had wel erg veel ruimte van de weg nodig. Bij controle bleek het vermoeden van de agenten juist; de jongeman had teveel aan bachus geofferd. Op het politiebureau gaf de ademanalyse van de beginnende bestuurder 1.6 promille aan, reden om z'n rijbewijs in te vorderen. Hij bleek het roze papiertje pas 5 dagen in zijn bezit te hebben en kon met een proces-verbaal lopend het politiebureau verlaten.

Zutphen baldadigheid

De politie heeft zondagochtend rond 02.45 uur twee uit Aalten afkomstige mannen (20 en 49) aangehouden voor mishandeling. De twee lagen in hun camper te slapen toen een drietal jongeren tegen hun voertuig sloeg en er vandoor ging. De Aaltenaren gingen achter hen aan en deelden enkele rake klappen uit. De gewaarschuwde politie hield hen aan en achteraf bekenden de twee dat ze iets te ver waren gegaan. Een 20-jarige jongeman uit Warnsveld deed aangifte tegen het duo.

Einde berichten

---- --