Politie Haaglanden

Alcohol in het verkeer

Den Haag 09-10-2005

Het afgelopen weekend controleerde de politie een groot aantal verkeersdeelnemers op het rijden onder invloed. Zaterdagochtend 8 oktober werd een 22-jarige automobilist uit Delft aangehouden. De politie kreeg omstreeks 03.10 uur een melding dat een automobilist op de Rijswijkseweg vermoedelijk onwel was geworden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de bewuste personenauto midden op de rijbaan stilstaan. Nadat zij de bestuurder wakker hadden geschud, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De bestuurder werd aangehouden en tijdens de ademanalysetest bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (965 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Diezelfde nacht werd op de Laan van Hoornwijck een 41-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist was met zijn auto op de kruising met de Laan van s Gravenmade op de tramrails gereden. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, bleek hij onder invloed van drank te zijn. Ook hij had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan (900 ugl). Verder bleek dat de verdachte nog veertien dagen straf uit moest zitten.

Bij een alcoholcontrole op de Zwolsestraat werden zaterdagavond 8 oktober in totaal 782 bestuurders gecontroleerd. Zeven van hen moesten een ademanalysetest ondergaan. Vijf kregen een proces-verbaal omdat zij meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan. Een 22-jarige bromfietser uit Den Haag werd zaterdagavond 8 oktober op de Jan Hendrikstraat aangehouden omdat hij onder invloed van drank op zijn brommer reed. Bij de ademanalyse bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (330 ugl) tevens bleek dat hij nog openstaande boetes had, waaronder een straf van 12 dagen of het betalen van 732,00. De verdachte koos voor het uitzitten van de straf.