Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Breda

BREDA, 9 oktober 2005

Politie bekeurt 55 weggebruikers in Haagse Beemden en Prinsenbeek

BREDA PRINSENBEEK: Op vrijdag 7 oktober zijn er bij verkeerscontroles in het werkgebied van politieteam PrinsenBeemden tussen 11.30 en 21.00 uur 55 bekeuringen uitgeschreven. De controles vonden plaats op de Paradijslaan, Westerhagelaan, Emerparklaan (alle Haagse Beemden) en het Velsgoed (Prinsenbeek).
De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor overtreding van de maximumsnelheid, maar ook parkeerovertredingen, het niet-dragen van de gordel en het niet-voeren van verlichting werden beboet.

Uitgaansleven Bredase binnenstad

BREDA: Hoewel er relatief weinig uitgaanspubliek op de been was, had de politie het vrijdagavond redelijk druk in het Bredase uitgaansleven. In totaal kregen 14 personen een bekeuring (12x fout parkeren en 2x wildplassen) en werden er vijf aanhoudingen verricht. In een café aan de Vismarktstraat ontstond om onbekende redenen een opstootje. Een jongedame, die per ongeluk door de vechtende personen in haar gezicht was geraakt, wilde echter geen aangifte doen. Omstreeks middernacht wilde een 33-jarige man uit Julianadorp zich om onbekende redenen door een vriend laten fotograferen, terwijl hij op de Grote Markt zijn broek en onderbroek liet zakken. De man werd aangehouden voor openbare schennis en voor het niet-voldoen aan de identificatieplicht.
Kort voor 1.00 uur ontstond er door kortsluiting een brandje in een kast in een horecagelegenheid aan de Keizerstraat. De bezoekers werd voor alle zekerheid verzocht het café te verlaten.
Omstreeks 1.15 uur werd een 24-jarige Tilburger door de politie aangehouden aan de Torenstraat. Politiemensen zagen de man een leeg glas tegen het hekwerk van de kerk stuk gooien, waarna hij aanstalten maakte om zijn blaas tegen het gebouw te ledigen. Hierop werd hij door de politiemensen aangesproken en werd hem medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg terzake baldadigheid. Omdat hij zich vervolgens bleef misdragen, is hij aangehouden. Enkele uren later is hij met een proces verbaal heengezonden.
Kort voor 2.30 uur werd de politie verzocht naar een café in de Reigerstraat te komen, waar eveneens een vechtpartijtje was ontstaan. Hoewel de daders al buiten waren gezet, bleven zij zelfs onder het oog van de politie de confrontatie met elkaar opzoeken. Hierop zijn een 26-jarige en een 31-jarige Bredanaar door de politie aangehouden terzake verstoring van de openbare orde. Zij zijn later in de nacht met een proces verbaal op zak weer heengezonden.
Omstreeks 4.00 uur moest de politie wederom een aanhouding verrichten in de Torenstraat. Een 20-jarige Bredanaar nam ongevraagd plaats op de passagiersplaats van een politieauto en weigerde vervolgens weg te gaan. Ook deze man is enkele uren met een proces verbaal weer naar huis gestuurd.

BREDA: Hoewel het zaterdagavond behoorlijk druk was in het uitgaanscentrum en veel mensen, wellicht ten gevolge van de voetbalwedstrijd, al relatief vroeg een grote hoeveelheid alcohol hadden genuttigd, verliep het voor de politie vrij gemoedelijk. In totaal werden 18 bekeuringen uitgedeeld (17x voor fout parkeren, 1x voor gebruik van softdrugs) en vier personen aangehouden. Bij een café aan de Vismarktstraat werd omstreeks 00.45 uur een ruit van de voordeur vernield door een klant, die het er niet mee eens was dat hij nog niet naar binnen mocht. De 41-jarige man uit Teteringen werd door de politie aangehouden. De man ontkent zelf de vernieling te hebben gepleegd. Hij werd omstreeks 5.30 uur weer op vrije voeten gesteld.
Omstreeks 2.00 uur liep in de Vismarktstraat een 27-jarige man uit Prinsenbeek met een flesje bier rond. De politie gaf de man de mogelijkheid in hun bijzijn het flesje leeg te drinken en het daarna weg te gooien, maar hieraan wilde hij geen gevolg geven. Toen het flesje hierop werd afgenomen en hij maar liefst driemaal werd gevorderd het Centrum te verlaten, bleef de man verzet bieden. Hierop is hij aangehouden. Enige uren later is de man, met een bekeuring op zak, weer op vrije voeten gesteld.
Omstreeks 2.15 uur gooide een baldadige binnenstadbezoeker een broodje op de voorruit van de hondengeleiderauto, nadat hij kort tevoren al met zijn hand op het dak van het voertuig had geslagen. De 27-jarige Brendanaar werd hierop aangehouden voor baldadigheid en uiteindelijk enkele uren later met een bekeuring weer op vrije voeten gesteld. Omstreeks 3.15 uur werd een 19-jarige jongedame uit Breda door de politie aangehouden voor vernieling en mishandeling. De vrouw had samen met drie andere vrouwen een spiegel vernield in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Toen getuigen het personeel hierop attendeerden, werden de dames gesommeerd weg te gaan. Zij uitten hun woede hierover vervolgens op de medewerkster bij de garderobe. Zij werd door de later aangehouden vrouw tot bloedens toe in haar nek gekrabd en geknepen. De vrouw is door de politie overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Zij vond zelf dat haar geen blaam trof. Ze is omstreeks 6.00 uur weer op vrije voeten gesteld.

Politie stelt onderzoek in na reeks mishandelingen

BREDA: De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat zich vrijdagavond een reeks mishandelingen had voorgedaan in de omgeving van het Centraal Station. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige man uit Terheijden was mishandeld door een tweetal mannen. De man vermoedde dat de twee bij een auto aan het inbreken waren. Hij werd door de beide mannen geslagen. Toen de man achterin de politieauto was gestapt op weg naar het bureau, trokken twee getuigen van een tweede mishandeling op de Academiesingel de aandacht van de politie. Bij de twee was een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bij wie bloed over het gezicht liep. Ook deze man verklaarde te zijn mishandeld door twee mannen, die hem om zijn portemonnee hadden gevraagd. De man had een hoofdwond en vermoedelijk een gebroken hand. Tevens klaagde hij over pijn in de nek. Hij is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Ook een andere politie-eenheid, die te hulp was gekomen om uit te kijken naar de daders, stuitten op een slachtoffer. Een 22-jarige zwangere vrouw uit Arnhem, die samen met haar broer ter hoogte van de suikerfabriek iemand had geholpen die in elkaar geslagen werd, was door de daders in haar buik geschopt. De vrouw heeft een gynaecoloog moeten raadplegen vanwege de buikkrampen, die ze heeft na de schop. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie houdt verdachten aan van beroving

BREDA: De politie heeft zaterdag vier verdachten aangehouden van een brutale beroving. Twee Bredanaars, 18 en 21 jaar oud, werden in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 4.00 uur op de Wilhelminasingel tot stoppen gebracht door een groepje van vier mannen. Op dreigende toon werd hen te verstaan gegeven dat ze hun geld moesten afstaan. De 18-jarige Bredanaar kreeg tevens een pjinlijke kopstoot. Juist toen de twee hun geld en mobiele telefoon hadden afgestaan, verscheen een politie-eenheid ter plaatse. De vier trachtten nog zich uit de voeten te maken, maar uiteindelijk konden in het onderzoek alle vier de verdachten worden aangehouden. Het betreft een 15-jarige jongeman uit Bergen op Zoom, een 15 en een 16-jarige Bredanaar en een 17-jarige jongeman uit Oosterhout. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de heren nog meer op hun kerfstok hebben.

Politie houdt man aan voor bedreiging

ZUNDERT: De politie heeft in de vroege zondagmorgen aan de Molenstraat in Zundert een 23-jarige Pool aangehouden, die volgens verschillende getuigen met een hakbijl had staan zwaaien. Na enig speurwerk werd de man, die had getracht zich te verstoppen in de bossages aangetroffen. Met de hulp van een diensthond werd korte tijd later ook de hakbijl daar aangetroffen. Op grond van de eerste verklaringen lijkt er ruzie te zijn ontstaan tussen een groepje Polen en een groepje inwoners van Zundert, Achtmaal en Wernhout. Eén van hen zou tijdens een massale vechtpartij van de trap zijn geduwd. Omdat deze jongeman inmiddels zelf thuis was en er, zowel door de taalverschillen als door de genuttigde alcohol, wat communicatieproblemen bestonden, zet de politie het onderzoek zondag voort. De 22-jarige jongeman heeft aangifte van mishandeling gedaan; een van zijn vrienden deed aangifte van bedreiging met de hakbijl.

Auteur: Manon Ostendorf