Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 9 oktober

* TWEE GEWONDEN NA SCHIETPARTIJ
Bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen gewond geraakt. Omstreeks één uur loste een nog onbekend persoon diverse schoten op de twee slachtoffers. Een 20-jarige Rotterdammer liep hierbij lichte verwondingen op en is in het Erasmus Medisch Centrum aan zijn verwondingen behandeld. Het tweede slachtoffer (identiteit nog onbekend) liep ernstige verwondingen op. Hij is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De recherche van het district Noord stelt een nader onderzoek in naar de schietpartij. De aanleiding van de schietpartij ligt vermoedelijk in een onenigheid die eerder die avond plaatsvond.


* MEISJE GEWOND NA VECHTPARTIJ; POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN

De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft zaterdag rond middernacht vier verdachten aangehouden na een vechtpartij op het Wilhelminaplein. Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam kreeg onenigheid met een groepje jongeren. Dit leidde op het metroperron tot een vechtpartij, waarbij de Rotterdamse werd geschopt en geslagen. Een 17-jarige Rotterdammer die de vrouw te hulp schoot werd eveneens geslagen. De twee slachtoffers werden met diverse verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden op de Posthumalaan vier Rotterdammers (17, 18, 18 en 19 jaar) aan. Twee van hen zijn na verhoor heengezonden. De andere twee zijn voor verhoor en onderzoek ingesloten. De aanpak van geweld is een speerpunt van de politie Rotterdam-Rijnmond.


* VERDACHTE NA STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
HOOGVLIET - Een 35-jarige man uit Hoogvliet is zaterdagavond omstreeks elf uur aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Eline Verestraat. De man had een 35-jarige plaatsgenoot na een ruzie meerdere malen met een glasscherf gestoken. Hierbij liep het slachtoffer een diepe snijwond in zijn gezicht en lichte verwondingen aan zijn lijf op. Hij is voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse gebracht. Politiemensen van het district Zuid hebben de verdachte in de woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.


* DUITSER NA OPLICHTING 1000 EURO ARMER
Een 20-jarige Duitser is zaterdagavond omstreeks zes uur op de Admiraal de Ruyterweg het slachtoffer geworden van oplichting. De Duitser had via internet gereageerd op een advertentie waarin een partij mobiele telefoons tegen een goede prijs te koop werden aangeboden. Op de afgesproken plaats om zes uur gaf de Duitser zijn geld aan een man die vertelde dat hij in een woning het geld op echtheid wilde controleren. Hierna zou hij de telefoons afleveren.
De man verdween echter via de achterzijde van het portiek en kwam niet meer terug met de mobiele telefoons. De politie Rotterdam-Rijnmond adviseert mensen om niet in te gaan op advertenties waarin een partij mobiele telefoons tegen een zeer goedkope prijs worden aangeboden.


* BRAND NA ARBEIDSONGEVAL; MAN GEWOND
Een 55-jarige Schiedammer is zaterdagochtend gewond geraakt na een arbeidsongeval aan boord van een containerschip aan de Professor Gerbrandyweg. Omstreeks negen uur brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in een laadruimte waar de man bezig was met onderhoudswerkzaamheden. Hij liep hierbij brandwonden op aan zijn gezicht en polsen. Het slachtoffer werd van boord gehaald en overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De brandweer bluste de brand en gaf rond tien uur het sein 'brand meester' gegeven. Politiepersoneel van de Zeehavenpolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het arbeidsongeval, waarbij diverse getuigen werden gehoord. Hierna hebben zij de Arbeidsinspectie ingeschakeld. Zij onderzoeken het ongeval.