Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

9 oktober 2005

Hengelo - met auto in sloot

Een 19-jarige jongeman uit Hengelo (Gld) is zaterdagochtend met z'n auto in een sloot aan de Veldhoekseweg beland. Het ongeval gebeurde omstreeks 10.45 uur. De jongeman kwam eerst in de berm terecht en trachtte te corrigeren, maar belandde uiteindelijk in de sloot. De auto moest worden weggesleept.

Winterswijk - fietser zonder licht aangehouden

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.45 uur een 22-jarige jongeman uit Winterswijk aangehouden. Hij reed zonder verlichting op z'n fiets op de Misterweg en weigerde in eerste instantie voor de politie te stoppen. Toen hij eindelijk was gestopt en een bekeuring kreeg vond hij het nodig om de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Naast een boete voor het rijden zonder verlichting kreeg hij een proces-verbaal voor belediging.

Winterswijk - jongen met verkeersbord aangehouden

De politie heeft zondagochtend rond 02.30 uur op de Wooldseweg een 16-jarige jongeman uit Winterswijk aangehouden. De knul had onderweg naar huis een verkeersbord meegenomen en bij het zien van de politieauto gooide hij dit weg. De jongeman biechtte op het politiebureau zijn daad op en wordt naar en preventieproject verwezen war een passende maatregel wordt getroffen.

Ruurlo - met auto tegen paaltje

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige jongeman uit Warnsveld. Hij was zondag omstreeks 02.35 uur met z'n auto op een paaltje gebotst op de rotonde aan de Groenloseweg. De auto was dusdanig beschadigd, dat verder rijden onmogelijk was en de bestuurder bleek ook gedronken te hebben. Het promillage bleek 0.6 en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winterswijk - glaasje teveel op

De politie heeft zondagochtend omstreeks 03.30 uur een 33-jarige Winterswijker aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op de Tuunterstraat en bij controle bleek hij teveel te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau 0.7 promille aan. Met een boete en een rijverbod kon de man later lopend naar huis.

Einde berichten

---- --