Politie Twente

Persberichten Politie Twente d.d. 8 en 9 oktober 2005

Marita van Loon - 053-4555588

Brand in woning

Bewoonster en hond op tijd uit flat gehaald

Enschede

Op zaterdag 8 oktober omstreeks 00.30uur werd een woningbrand gemeld in een flat aan de Osnabruckstraat. Ter plaatse zagen politiemensen dikke rookwolken uit de woning komen, tevens werd gemeld dat er de bewoonster nog binnen zou zijn. De 39 jarige bewoonster was nog bij kennis toen zij en haar hond uit de woning werden gehaald. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer kon voorkomen dat de brand om zich heen sloeg, wel liep een bovengelegen flat rookschade op. De toedracht van de brand wordt door de politie onderzocht. (bps 05-127544)

Aanrijding met letsel

Bestuurster van brommobiel gewond na aanrijding met personenauto

Deurningen

Op vrijdagmiddag 7 oktober omstreeks 15.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een auto op de kruising Deurningerstraat/Vliegveldstraat in Deurningen. De bestuurster van de auto, een 35-jarige vrouw uit Vasse, reed op de Deurningerstraat vanuit Hengelo richting Weerselo. Een 74-jarige Hengelose, die met haar brommobiel op het fietspad langs de Vliegveldstraat reed en van plan was de Deurningerstraat over te steken, zag de auto over het hoofd. De bestuurster van de brommobiel werd met diverse kneuzingen en een gebroken schouder naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. (05-127384)

Rijden onder invloed

Twee rijbewijzen ingevorderd

Enschede en Goor

Op vrijdag 7 oktober omstreeks 17.00 uur roken politiemensen bij een aanrijding met materiele schade aan de Willemsbeekweg in Enschede, een sterke alcohollucht bij een van de betrokkenen. Aan het bureau blies de man, een 51-jarige Enschedeer, 3 promille.De schade aan de auto's bleek achteraf mee te vallen. (05-127405) Aan de Markeloseweg in Goor werd op 7 oktober rond 21.45 uur werd bij een 57 jarige bestuurder uit Goor een promillage van ruim 2.2 gemeten. De man werd staande gehouden na een binnengekomen melding dat een automobilist kort daarvoor een bord aan de Scherpenzeelseweg had aangereden en vervolgens was doorgereden richting Markelo. De 57-jarige voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. Beide bestuurders hebben verder hun rijbewijs moeten inleveren en kregen een proces verbaal uitgereikt. (05-127405 en 05-127501)

Overlijden niet natuurlijk

Man aan overmatig medicijngebruik overleden

Enschede

Op zaterdag 8 oktober omstreeks 21.30 uur werd gemeld dat een 33-jarige Enschedeer dood was aangetroffen in de woning van een 38-jarige Enschedeer. De 38-jarige trof de overledene 's ochtends aan maar meldde het overlijden pas aan het eind van de dag bij de politie. Omdat onduidelijk was waarom de 38-jarige zo lang had gewacht met bellen, werd hij als verdachte aangehouden. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de 33-jarige aan de gevolgen van overmatig medicijngebruik c.q. drugs is overleden. Toen duidelijk was dat de 38-jarige niets met de zaak van doen had, werd hij weer op vrije voeten gesteld. De ouders van het slachtoffer zijn in kennis gesteld. De 38-jarige is slachtofferhulp aangeboden. (05-127868)

Aantasting openbaar gezag

Agenten geschopt tijdens worsteling, twee personen aangehouden

Enschede

Op zondag 9 oktober omstreeks 04.50 uur zagen politieagenten aan Stadsgravenstraat een 47-jarige Enschedeer krachtig met een gebalde vuist op een andere man inslaan, waarna de laatste wegrende. Beide mannen werden hierop door de politie staande gehouden. De 47-jarige, die helemaal door het lint ging, verklaarde dat zijn vriendin door de andere man was geslagen. De aanhouding van 47-jarige wegens zijn agressieve optreden en het beledigen van politiefunctionarissen, ontaardde in een worsteling op de grond. Tijdens deze worsteling werd een politieman meerdere keren door de 38-jarige vriendin tegen het hoofd geschopt. Zij kon door twee andere politiemensen worden wegtrokken en aangehouden. De 47-jarige verdachte zag tijdens de aanhouding van zijn vriendin kans een andere politieman in het gezicht te schoppen. Beide politiemensen liepen verwondingen op. De verdachten zijn ingesloten. (05-127975)

Bedreiging

Vrouw bedreigt door man met mes

Oldenzaal

Op zondag 9 oktober omstreeks 03.45 uur werd een bedreiging met een mes gemeld op de Markt in Oldenzaal. Ter plaatse vertelde een 17-jarige Oldenzaalse door een 19-jarige man uit Nordhorn met een mes te zijn bedreigd. De 19-jarige werd hierop aangehouden. Hij bleek zowel een zakmes als een vlindermes op zak te hebben. De man is voor verhoor opgesloten. (05-127958)

Geweld met letsel

Twee aanhoudingen wegen huisvredebreuk en mishandeling

Enschede

Na een melding van een grote vechtpartij vertrok de politie op zaterdagavond 8 oktober rond 20.15 uur met meerdere auto's naar het Elshofplein. Ter plaatse bleek dat twee mannen, een 32-jarige Enschedeer en een 36-jarige man uit Gent (Belgie) zonder toestemming de woning van een 39-jarige Enschedeer waren binnengedrongen. Hierbij zouden de 39-jarige en zijn 11-jarige dochter zijn mishandeld. Zij hebben bij de huisartsenpost hun verwondingen laten beoordelen. De 32-jarige en de 36-jarige zijn aangehouden wegens huisvredebreuk en mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (05-127837)

Geweld zonder letsel

Drie aanhoudingen na opstootje in uitgaansgelegenheid

Almelo

Op zondag 9 oktober rond 00.50 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Sluiskade Zuidzijde in Almelo. Na een confrontatie tussen de 27-jarige en een andere bezoeker, besloot het personeel de 27-jarige naar buiten te werken. Deze gedroeg zich vervolgens opstandig tegen de portiers, waarna ook anderen zich middels duw- en trekwerk met de zaak gingen bemoeien. De politie was met meerdere auto's ter plaatse. Op aanwijzing van een portier aldaar, werd de 27-jarige Almeloer wegens mishandeling aangehouden. Een 27-jarige Almelose werd aangehouden nadat zij trachtte een politieagent te slaan, een 40 jarige plaatsgenoot werd wegens ambtsbelemmering aangehouden. (05-127919)

Rijden onder invloed

Twee rijbewijzen ingevorderd

Markelo

Op zondag 9 oktober omstreeks 03.30 uur werd bij een 28-jarige autoblilist uit Ruurlo op de Taets van Amerongenstraat een alcoholpromillage van ruim 1,8 gemeten. Zijn auto had fikse schade aan de voorzijde, maar hoe dit veroorzaakt is moet nog worden vastgesteld. Rond 04.00 uur werd op dezelfde weg bij een 20-jarige bestuurder uit Genemuiden een promillage van bijna 1,4 gemeten. Tegen beide mannen werd proces verbaal opgemaakt, tevens konden zij elk hun rijbewijs inleveren. (05-127967 en 05-127973)


---- --