Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Brandt Keegstra
055 - 548 20 50


P E R S B E R I C H T


9 oktober 2005


Onderwerp: vervolgbericht dodelijk verkeersongeval politieagent


In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober kwam een politieagent van de regio Noord- en Oost-Gelderland om het leven bij een ernstig verkeersongeval op de afrit van de A50 onder Apeldoorn. Een andere collega raakte zwaar gewond.

De overleden politieagent betreft de 50-jarige hoofdagent Luc Drent van het politieteam Apeldoorn Zuid-Oost. Hij is vanaf 1972 in dienst van de politie. Hij heeft altijd in de gemeente Apeldoorn gewerkt. Eerst bij de gemeentepolitie Apeldoorn, na de reorganisatie van de politie in dienst van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. Hij is onder andere lange tijd hondengeleider geweest.
De 36-jarige politieagent die zwaar gewond raakte is buiten levensgevaar. Hij heeft onder andere nekletsel en een hersenschudding. De artsen hebben er vertrouwen in dat hij volledig zal herstellen, al zal dit herstel wel een lange periode in beslag nemen.

De verdachte van het verkeersongeval zit op dit moment nog vast in verband met het onderzoek. Wel staat inmiddels vast dat de man onder invloed van alcohol was op het moment van de aanrijding. Op het ademanalyseapparaat blies hij 690 ugl, wat gelijk staat aan 1,59 promil.


Condoleanceregister

In het politiebureau van het district Apeldoorn aan de Vosselmanstraat 201 is een condoleanceregister neergelegd. Ook het publiek kan hier, indien daar behoefte aan bestaat, een blijk van medeleven in schrijven. De ruimte is ingericht in de hal van het bureau en toegankelijk van maandag 10 oktober tot donderdag 13 oktober, dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur.


Einde persbericht
Brandt Keegstra


---- --