Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 09-10-2005

480 euro boete voor rijden onder invloed
ASSEN Een 46 jr. man uit Assen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een boete van 480,-. De politie controleerde de man in zijn auto op de Javastraat. Hij had gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholgehalte van bijna 1,3 promille als resultaat.

Dure wheelie
COEVORDEN De politie bekeurde in de nacht van zaterdag op zondag in Coevorden een 18 jr. bromfietser uit die plaats. De jongeman trok de aandacht van een politiepatrouille door op het Kasteel een wheelie te maken. Toen hij dit nog eens deed en daarbij ook een vluchtheuvel aan de verkeerde kant voorbijreed werd hij gecontroleerd. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Hij mocht zijn bromfiets naar het politiebureau duwen. Zodra hij aantoont dat deze verzekerd is krijgt hij de bromfiets terug. Wat hij wel alvast mee kreeg was een proces-verbaal voor de verkeersovertredingen en het rijden op een onverzekerde bromfiets.

Politie onderzoekt vernielingen
HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar een serie vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden is gepleegd in Hoogeveen-zuid. In de Seringenlaan sneuvelden twee autospiegels en werd een steen door een raam van een woning gegooid. Op de kruising van de Seringenlaan met de Spiegelstraat is een lantaarnpaal omvergetrokken. Ook in de Lomanlaan en de Ericalaan werd een steen door een raam van een woning gegooid. Omwonenden hebben enkele jongeren gehoord. De politie hoopt dat er getuigen zijn die kunnen helpen deze vernielers op te sporen.

Jongen aangehouden na vernielen autospiegel
EMMER COMPASCUUM De eigenaar van een aan de Esdoornlaan in Emmer Compascuum geparkeerde auto hield in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen wordt verdacht van het vernielen van een autospiegel. De man was wakker geworden van lawaai en zag de jongen naar zijn voor de woning staande auto slaan. Toen hij ging kijken zag hij dat de spiegel was vernield. Hij ging de jongen achterna, hield hem aan en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. De jongeman is zondagmorgen na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Hij ontkent de spiegel vernield te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Eiergooiende jongens langer vast
ASSEN De beide jongens van 17 en 18 jr. uit Assen, die worden verdacht van het gooien van eieren naar het gezelschap van de Koningin blijven voorlopig langer vast. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond zijn ze zaterdagavond door een hulp officier van justitie in verzekering gesteld. Het gooien van eieren naar de Koningin wordt beoordeeld als een misdrijf tegen de Koninklijke waardigheid waarop een straf staat van maximaal zeven jaar en zes maanden.

Politie beboet jongeren voor nachtelijk bezoek aan de Sprookjeshof ZUIDLAREN Drie jongens en een meisje van 19 en 20 jr. uit Zuidlaren zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd omdat ze zich op het afgesloten terrein van de Sprookjeshof aan De Huizen in Zuidlaren bevonden. Twee van de jongeren kregen bovendien een proces-verbaal omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

Man aangehouden voor vernielen ruiten
NIEUWEROORD De politie hield zaterdagavond een 39 jr. man uit Nieuweroord aan. De man had in beschonken toestand twee ruiten vernield van een schuur van zijn buren. Die waarschuwden de politie die man meenam en voor verder onderzoek insloot. Zondagmorgen is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt geweldplegers aan
ASSEN Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen in een bar van een 20 jr. plaatsgenoot. Portiers van de bar brachten de verdachte die behoorlijk veel gedronken had - naar buiten en droegen hem over aan de politie. Het slachtoffer deed aangifte. Na verhoor is de verdachte zondagmorgen in vrijheid gesteld.

KLAZIENAVEEN Op De Doeze in Klazienaveen hield de politie zaterdagavond drie mannen van 18, 24 en 41 jr. uit Zwartemeer aan op verdenking van mishandeling van een 25 jr. bewoner van die straat. Bij de woning ontstond een ruzie waarbij de 25 jr. man gewond raakte aan het hoofd. Hij is door een arts behandeld. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

HOOGEVEEN Een 39 jr. man uit Hoogeveen is in ze nacht van zaterdag op zondag aangehouden in zijn woning op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man is ingesloten. Hoewel de vrouw zelf de hulp van de politie had ingeroepen en haar man mee had laten nemen, wenste ze zondagmorgen geen aangifte meer te doen. Daarop is de man direct weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen in centrum Meppel
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie in Meppel in het centrum 21 mensen. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het zogenaamde wildplassen, rijden zonder licht en het zonder helm rijden op een bromfiets.

Brandjes
ASSEN Op een terrein van de gemeente Assen aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen ontstond zaterdagavond door nog onbekende oorzaak brand in een oude caravan en een oude woonark die daar stonden opgeslagen. De brandweer bluste de brandjes. De caravan ging helemaal verloren. De boot voor een groot deel. De politie houdt rekening met brandstichting.

KERKENVELD In een woning aan de Jan Haarstraat in Kerkenveld brak zondagmorgen door nog onbekende oorzaak brand uit in de woonkamer. De alleenwonende 80 jr. bewoonster kreeg daarbij veel rook binnen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw was erg in de war. De brand ontstond in de nabijheid van een kachel. Doordat een buurtbewoonster zag dat de woning vol rook stond en 112 belde kon de brand op tijd worden geblust en de bewoonster in veiligheid worden gebracht.

HOOGEVEEN In het winkelcentrum De Nije Nering in Hoogeveen vloog zondagmorgen een container in brand. De muur waar de container tegenaan stond raakte beschadigd evenals een deel van de overkapping van het winkelcentrum. Waarschijnlijk is de brand aangestoken. Getuigen hebben vlak voor de brand een jongetje op een geel/zwarte fiets bij de container gezien.

Aangehouden voor beledigen politieagenten
ASSEN Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23 jr. man uit Groningen aan. Na een schermutseling reageerde de man zich af op een paar agenten en schold hen uit voor kankerpolitie en flikkers. Na verhoor is hij met een proces-verbaal voor belediging in vrijheid gesteld.

MEPPEL De opmerking lelijke neger tegen een agent komt een 41 jr. man uit Zuidwolde duur te staan. Hij riep dit in de nacht van zaterdag op zondag tegen een agent die op de Groenmarkt in Meppel een kennis van de man bekeurde voor het plassen op de openbare weg. De politie pikte deze belediging niet en hield de man aan. Hij verzette zich daarbij hevig maar belandde uiteindelijk toch op het politiebureau. Met twee transactievoorstellen van in totaal 440,- is hij na verhoor in vrijheid gesteld. Betaalt hij niet dan zal hij voor de rechter moeten verschijnen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.