Politie Rotterdam Rijnmond

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft zaterdag rond middernacht vier verdachten aangehouden na een vechtpartij op het Wilhelminaplein. Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam kreeg onenigheid met een groepje jongeren. Dit leidde op het metroperron tot een vechtpartij, waarbij de Rotterdamse werd geschopt en geslagen. Een 17-jarige Rotterdammer die de vrouw te hulp schoot werd eveneens geslagen. De twee slachtoffers werden met diverse verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden op de Posthumalaan vier Rotterdammers (17, 18, 18 en 19 jaar) aan. Twee van hen zijn na verhoor heengezonden. De andere twee zijn voor verhoor en onderzoek ingesloten. De aanpak van geweld is een speerpunt van de politie Rotterdam-Rijnmond.


ROTTERDAM - Een 20-jarige Duitser is zaterdagavond omstreeks zes uur op de Admiraal de Ruyterweg het slachtoffer geworden van oplichting. De Duitser had via internet gereageerd op een advertentie waarin een partij mobiele telefoons tegen een goede prijs te koop werden aangeboden. Op de afgesproken plaats om zes uur gaf de Duitser zijn geld aan een man die vertelde dat hij in een woning het geld op echtheid wilde controleren. Hierna zou hij de telefoons afleveren.


ROTTERDAM - Een 55-jarige Schiedammer is zaterdagochtend gewond geraakt na een arbeidsongeval aan boord van een containerschip aan de Professor Gerbrandyweg. Omstreeks negen uur brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in een laadruimte waar de man bezig was met onderhoudswerkzaamheden. Hij liep hierbij brandwonden op aan zijn gezicht en polsen. Het slachtoffer werd van boord gehaald en overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De brandweer bluste de brand en gaf rond tien uur het sein 'brand meester' gegeven. Politiepersoneel van de Zeehavenpolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het arbeidsongeval, waarbij diverse getuigen werden gehoord. Hierna hebben zij de Arbeidsinspectie ingeschakeld. Zij onderzoeken het ongeval.