Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 9 oktober 2005

Brutale dieven stelen aanhangwagen vanaf drukke parkeerplaats

HALSTEREN: Zaterdagmiddag werd vanaf het parkeerterrein bij een winkel aan de Halstersweg een aanhangwagen gestolen. De aanhanger, die is voorzien van een rood dekzeil, was bevestigd aan een groene Volkswagen passat met een Belgisch kenteken.

Diefstal oldtimer bromfiets

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 7 oktober werd in de loop van de dag een groene oldtimer bromfiets (bouwjaar 1981) gestolen van het merk Yamaha (verzekeringsplaatnummer BFV-288). De bromfiets werd gestolen vanuit de bromfietsstalling op een school aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. De waarde van het voertuig is onbekend.

Fietser agressief bejegend door medeweggebruiker

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag werd een 46-jarige fietser uit Bergen op Zoom omstreeks 17.15 uur ongewild het slachtoffer van een agressieve bromfietser. De fietser reed op het fietspad aan de Parallelweg in de richting van de watertoren, toen de bromfietser hem tegemoet kwam rijden. Op het moment dat de bromfietser hem passeerde, gebaarde de man hem zijn snelheid te matigen. De bromfietser draaide kort hierna zijn voertuig en kwam terug naar de fietser. Toen de bromfietser zich zowel verbaal als fysiek behoorlijk agressief opstelde, pakte de fietser zijn mobiele telefoon. De bromfietser koos hierop eieren voor zijn geld en reed weg. De fietser heeft aangifte van bedreiging gedaan bij de politie.

Politie houdt vier Belgische drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen hielden vrijdagavond aan de Erasmuslaan een auto aan, waarin zich vier personen bevonden. Uit de auto kwam een sterke henneplucht, die afkomstig bleek te zijn uit een plastic tas, waarin zich 184 gram hennep bevond. De vier Belgen, in de leeftijd van 20 tot 23, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In overleg met het Openbaar Ministerie kregen de vier ieder een boete van 950 euro overhandigd. Omdat ze deze niet konden voldoen, kregen ze uiteindelijk een dagvaarding op voor de rechter te verschijnen, waarna ze op vrije voeten zijn gesteld.

Politie houdt auto-inbreker aan

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 7 oktober omstreeks 19.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een inbraak was gepleegd in een auto, die geparkeerd stond aan de Moervaart. De eigenaar van de auto had de dader betrapt en had vervolgens direct de politie ingeseind. Hoewel de dader was ontkomen, had het slachtoffer zijn eigendommen inmiddels in een andere auto zien liggen en via het kenteken kon de vermoedelijke dader worden achterhaald. Het bleek een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom te betreffen. Na enig speurwerk, kon deze op weg naar huis door de politie worden aangehouden. Hij bekende verantwoordelijk te zijn geweest voor de inbraak. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie verricht aanhouding voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Een 41-jarige vrouw uit Bergen op Zoom meldde zich zaterdagmorgen om 6.15 uur bij het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan, omdat zij slachtoffer was geworden van huiselijk geweld. De politie heeft de vrouw overgebracht naar de Huisartsenpost om zich aan haar verwondingen te laten behandelen. Daarna heeft de vrouw aangifte tegen haar partner gedaan. Hierop heeft de politie de 47-jarige man aangehouden. De man gaf toe dat er onenigheid is geweest en informeerde de politie over zijn kant van het verhaal. Na gesprekken met beide partijen is de man zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

Politie verricht aanhouding in slepende burenruzie

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag escaleerde aan het Tuinderspad een langslepende burenruzie. Een buurman, die zich kennelijk stoorde aan luide muziek en verhaal ging halen, raakte in gevecht met een 40-jarige buurvrouw. De twee vielen van het trapje bij de voordeur naar buiten. Uiteindelijk gaf de buurman de vrouw een vuistslag in het gezicht. De vrouw liep daarbij een gebroken neus op en een wond onder het oog, die later in het ziekenhuis gehecht diende te worden. De politie heeft de 30-jarige man hierop aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld.

Veilig Uitgaan

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een surveillance in het kader van Veilig Uitgaan zagen politiemensen een 14-jarige jongen uit Zierikzee aan de Fortuinstraat een andere jongen schoppen en hem vervolgens zo hard duwen, dat hij bijna door een winkelruit werd gedrukt. De jongeman uit Zierikzee is hierop aangehouden.

Korte tijd later werd een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij baldadig gedrag vertoonde in een toiletruimte van een horecagelegenheid aan de Fortuinstraat. Beide zijn in de loop van de nacht met een bekeuring op zak heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: In de vroege zondagmorgen ontstond er een opstootje in een horecagelegenheid aan de Lievevrouwestraat. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom kreeg een vuistslag tegen het hoofd en gaf zijn belager een kopstoot terug. De belager werd weliswaar door de portiers van de gelegenheid buiten de deur gezet, maar wachtte buiten het slachtoffer op en gaf hem nogmaals een vuistslag. Hierop heeft het slachtoffer zich bij de aanwezige politie gemeld, waarop hij is overgebracht naar het politiebureau om aangifte te doen.

Inbraak in woning

HUIJBERGEN: Vrijdagavond werd, op enig moment tussen 19.00 en 20.30 uur, ingebroken in een woning aan het Heijmansven. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis. De dader wist de woning binnen te komen door een keukenraam te forceren. De woning werd doorzocht, maar wat precies werd meegenomen, is op dit moment nog onduidelijk. Rechercheurs van de technische recherche hebben zaterdagmorgen een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De bewoner heeft zaterdagavond bij de politie aangifte van de inbraak gedaan.

Inbraak in woning

SPRUNDEL: In een woning aan de Fatimastraat werd vrijdag in de loop van de avond ingebroken. Nadat de ruit van de achterdeur was verwijderd, wisten de inbrekers de woning binnen te komen. Uit de woning werden in ieder geval sleutels meegenomen. Of er verder nog zaken worden vermist, is op dit moment nog niet duidelijk. Politiemensen van de technische recherche hebben zaterdagmorgen een sporenonderzoek verricht.

Politie grijpt twee autodieven in de kraag

SINT WILLEBRORD: Een attente getuige seinde in de vroege zaterdagmorgen de politie in, toen hij glasgerinkel hoorde op straat. De politie was zeer snel ter plaatse en zag direct bij aankomst een man wegrennen. Deze werd achterhaald en aangehouden. Ook een tweede verdachte, die naast een auto met een kapot raampje stond, werd door de politie aangehouden. Vervolgens bleek dat de beide verdachten, een 22-jarige en een 36-jarige man uit Sint Willebrord, hadden getracht een auto te stelen. De politie was, dankzij de getuige, net op tijd om dit te verijdelen. Bij de verdachten werd het nodige aan inbrekerswerktuigen aangetroffen, dat door de politie vervolgens in beslag werd genomen. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau. De 36-jarige is in verzekering gesteld, omdat bleek dat de man nog gesignaleerd stond voor het uitzitten van een straf; de 22-jarige is zaterdagmiddag met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Woninginbraken

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zaterdag op zondag ontdekten bewoners van de Duivenstraat en de Nachtegaalstraat kort na elkaar dat er in de loop van de avond in hun woning was ingebroken. Omwille van het tijdstip heeft de politie het buurtonderzoek nog even uitgesteld. Tevens werden politiemensen van de technische recherche verzocht bij daglicht hun sporenonderzoek in te stellen.
Van de woning in de Duivenstraat werd op de eerste verdieping een buitendeur geforceerd om toegang te krijgen tot het hefboompje van een naastgelegen raam. Door dit raam zijn de daders vervolgens naar binnen geklommen. De gehele woning werd doorzocht. Wat er wordt vermist, is op dit moment bij de politie nog niet bekend.
Bij de woning in de Nachtegaalstraat werd een raam op de begane grond geforceerd. Hierna werd vanuit verschillende vertrekken in het huis onder meer een geldbedrag, een spelcomputer en een camera meegenomen.

Politie houdt dronken automobilist aan

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond 7 oktober zagen politiemensen omstreeks 20.15 uur op de HG Dirckxstraat een automobilist, van wie ze vermoedden dat deze te veel alcohol had genuttigd om zijn voertuig te mogen besturen. De 45-jarige inwoner uit Oudenbosch bleek bij controle inderdaad te veel gedronken te hebben (550 ug/l). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder al niet meer in het bezit was van een rijbewijs, omdat dit twee maanden geleden om dezelfde redenen al door de politie ingevorderd was.

Politie verricht arrestaties na massale vechtpartij in winkelcentrum

ROOSENDAAL: Naar aanleiding van een massale vechtpartij in winkelcentrum De Roselaar heeft de politie vrijdagavond drie aanhoudingen verricht.
De vechtpartij ontstond toen een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum omstreeks 20.30 uur een bezoeker aansprak, omdat hij wist dat de man ter plaatse een winkelontzegging heeft. Omdat de man niet wilde luisteren en zijn weg wilde vervolgen, maakte de beveiligingsmedewerkers hem kenbaar dat hij was aangehouden en schakelde hij telefonisch de politie in. Toen de verdachte alsnog wilde vertrekken, hield de 40-jarige beveiligingsmedewerker hem tegen om hem aan de politie te kunnen overdragen. Hierbij ontstond een vechtpartij. Om de aanhouding van hun vriend te beletten, begon nog een viertal aanwezigen op de beveiligingsmedewerker in te slaan en te schoppen. Inmiddels had de beveiligingsmedewerker assistentie gekregen van een van zijn collegas en ook een politieman, die in zijn vrije tijd in het winkelcentrum aanwezig was, kwam te hulp, maar ook zij kregen de volle laag van de vijf. Uiteindelijk kwamen ook de vrouw van de politieman en een onbekende buitenstaander te hulp. Ook zij kregen diverse klappen van de uitzinnige verdachten. Met name de tot op heden onbekend gebleven klant kreeg de volle laag van enkele van de verdachten. Toen de man al op de grond lag, kreeg hij met volle kracht verschillende schoppen tegen het bovenlijf. Uiteindelijk konden de slachtoffers, mede met de hulp van andere bezoekers van het winkelcentrum, worden ontzet, waarna de vijf eieren voor hun geld kozen en zich uit de voeten maakten. De politie, die inmiddels was gearriveerd, wist vier personen aan te houden. Eén persoon, van wie korte tijd later bleek dat deze niets met de geweldpleging van doen had gehad, is hierop onmiddellijk in vrijheid gesteld. De drie anderen zijn voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau. Het betreft twee 19-jarige Roosendalers en een 18-jarige man uit Rotterdam. Een verdachte, die wist te ontkomen op zijn fiets, is door de politiemensen op het fietspad klem gereden. Hij reed hierop met zijn fiets tegen de politieauto, maar wist uiteindelijk te voet te ontkomen. De fiets is door de politie in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort en wordt hierbij onder meer geholpen door getuigenverklaringen en video-opnamen, die door verschillende winkeliers en hun medewerkers worden afgelegd cq overhandigd. De politie hoopt nog in contact te komen met de onbekende buitenstaander, die na afloop van de geweldpleging zijns weegs is gegaan.

Jongen (17) op brutale wijze overvallen

ROOSENDAAL: Een 17-jarige jongen uit Roosendaal heeft vrijdagavond onder dwang zijn De jongen fietste over de Pootlaan, toen plotseling uit de bossages drie jongens tevoorschijn sprongen. Ze vroegen om geld en zetten hun woorden kracht bij door het slachtoffer een schop te geven en een wapen te tonen. Het wapen hebben ze niet gebruikt, maar maakte zo veel indruk op het slachtoffer dat hij besloot zijn portemonnee te pakken. Een van de jongens griste hierop de portemonnee uit handen van het slachtoffer. Hierop renden de jeugdige daders weg in de richting van de school.

Tasjesroof

ROOSENDAAL: Een 18-jarige jongedame uit Roosendaal heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan van beroving. De jonge vrouw fietste vrijdagavond omstreeks 21.15 uur op het AB-pad, toen plotseling haar tas van haar schouder werd getrokken door een jongeman. Zij heeft de tas later leeg teruggevonden bij het speeltuintje van de kinderboerderij.

Man aangehouden voor belediging politieman

ROOSENDAAL: Een 27-jarige man uit Dinteloord is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens belediging. De man liep luid verbaal te ageren, waarna hij door politiemannen op zijn gedrag werd aangesproken. Hij maakte echter geen aanstalten zijn gedrag te veranderen en schold zelfs een van de politiemensen uit. Hierop werd hij aangehouden. Enkele uren later is hij met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Vrouw beroofd van portemonnee

ROOSENDAAL: Een 69-jarige vrouw uit Essen werd zaterdagmorgen om 10.30 uur op brutale wijze van haar portemonnee beroofd. De vrouw had har auto geparkeerd aan het Dr van Dregtplein, kocht een parkeerkaartje dat ze in haar auto legde en werd aangesproken door een onbekende man, die haar vroeg hoe laat het was. Toen ze de man haar horloge liet zien, pakte de man de portemonnee uit haar tas. Ze probeerde nog de portemonnee terug te pakken en riep, toen dit niet lukte, hard om hulp. Een man probeerde nog te hulp te schieten en de vluchtende dader te achterhalen, maar moest uiteindelijk opgeven. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal. In haar portemonnee bevond zich onder meer een rijbewijs, een identiteitsbewijs, (bank)pasjes en een geldbedrag.

Vrouw (18) gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur is een 18-jarige vrouw uit Roosendaal gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat als passagier in een personenauto, die werd bestuurd door een 25-jarige plaatsgenoot. De bestuurder verloor aan de Burgemeester Scheiderlaan ter hoogte van de Tollensflat de macht over het stuur toen hij tegen een vluchtheuvel aanreed. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De schade aan de auto was groot. De vrouw hield een hoofdwond en een hersenschudding aan het ongeval over; zij werd voor alle zekerheid naar het Franciscusziekenhuis overgebracht.

Woninginbraak

WOUWSE PLANTAGE: Een woning aan de Plantagebaan werd vrijdag door ongenode gasten bezocht. Nadat zij een zijruit hadden ingeslagen, werd de gehele woning tijdens afwezigheid van de bewoners doorzocht. Met medeneming van onder andere een spelcomputer, een portemonnee en de nodige sportkleding, hebben de inbrekers zich vervolgens weer uit de voeten gemaakt. De politie heeft aangifte opgenomen.

Man gewond na eenzijdig ongeval

WOUW: Zondagmorgen omstreeks 7.45 uur deed zich aan de Spellestraat een eenzijdig ongeval voor, waarbij een6-jarige inwoner van Wouwse Plantage gewond raakte. De man botste door onbekende oorzaak op een boom en moest per ambulance worden overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. Hier bleek dat de man hoofdletsel heeft opgelopen.

Man gewond bij verkeersongeval

MOERSTRATEN: Bij een verkeersongeval aan de Moerstraatseweg is in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 1.00 uur een persoon gewond geraakt. De man, die met vrienden in verschillende horecagelegenheden was geweest, liep over de Moerstraatseweg. Zijn vrienden vertrokken echter zonder de man in hun auto, omdat ze hem niet meer hadden kunnen vinden. Korte tijd raakte de bestuurder in de dichte mist een voetganger te laat om een aanrijding te kunnen voorkomen. Het bleek hun vriend te zijn. De man is met verschillende botbreuken overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom. Zowel de 22-jarige bestuurder uit Moerstraten als de 34-jarige passagier zijn door de politie aangehouden en na onderzoek weer op vrije voeten gesteld. De bestuurder gaf toe dat hij te veel gedronken had om de auto te mogen besturen. Uit de blaastest kwam een uitslag van 535 ug/l, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Auteur: Manon Ostendorf