2e persbericht van zondag 9 oktober 2005

Eindhoven 09-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsenheler aangehouden

Op aangeven van alerte passanten wist de politie zondagmorgen om 4.20 uur in de Dommelstraat een 47-jarige Eindhovenaar aan te houden. De man reed op een fiets die hij aan de passanten wilde verkopen. De fiets had geen slot meer. De man kreeg een proces-verbaal omdat hij verdacht wordt van het helen van een gestolen fiets. De fiets is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Eindhoven: Motorrijder breekt sleutelbeen bij proefrit

Een 47-jarige motorrijder uit Eindhoven breekt tijdens een proefrit zijn linker sleutelbeen. Daarnaast liep hij verder diverse kneuzingen op. Het ongeval gebeurde in de bocht Meerenakkerweg-Hoevenweg. Vermoedelijk verloor hij de macht over het stuur. Voor zijn verwondingen is de man overgebracht naar Catharinaziekenhuis.

Valkenswaard: Twee aanhoudingen na kapot trappen autospiegels

De politie heeft zondagmorgen twee 18-jarige mannen uit Valkenswaard aangehouden. De twee worden verdacht van het vernielen van autospiegels van diverse autos. De autos stonden geparkeerd in de Vogelkersstraat. Een van de 18-jarigen werd om 4.00 uur op de Nieuwe Waalreseweg aangehouden. De tweede verdachte werd een half uur later op het politiebureau aan de Waalreseweg aangehouden. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Fietsster gewond na botsing met openslaand portier

Een 49-jarige fietsster uit Geldrop raakte zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Emmalaan gewond toen ze botste tegen een openslaand portier. Door de botsing belandde ze met haar hoofd op de straat. Met een hoofdwond is ze ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige autobestuurder uit Veldhoven had haar niet gezien.

Geldrop: Fietsendief in woning aangehouden

Een 50-jarige Eindhovense vrouw is omstreeks 14.45 uur door de politie in haar woning in Stratum aangehouden. Ze wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een fietsendiefstal in Geldrop. De politie was omstreeks 13.30 uur gebeld dat een vrouw en een man in de Parallelweg een fiets aan het stelen waren. Zij laadde, samen met deze man, de fiets in een auto waarvan het signalement aan de politie was door gegeven. Bij de woning trof de politie de bewuste auto aan. Haar kompaan was niet in de woning aanwezig. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Man aangehouden na bedreigen vriendin van vader

Een 19-jarige man uit Valkenswaard is zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur in de woning van een 62-jarige plaatsgenote door de politie aangehouden. Hij zou de vrouw - vriendin van zijn vader - hebben geschopt. Daarbij zou hij haar ook met twee messen bedreigd hebben. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Motorfiets gestolen

Op een parkeerplaats aan de A58 is zaterdagochtend tussen 1.15 en 9.40 uur een zwarte motorfiets van het type Yamaha XG 250 gestolen. De motorfiets heeft het kenteken: MN-XL-59.

Maarheeze: Autobestuurder gewond

Een 36-jarige man uit Purmerend raakte zondagochtend omstreeks 11.15 uur licht gewond toen hij op de A2 richting Eindhoven, ter hoogte van de afrit Maarheeze, in een slip raakte en over de kop sloeg. Het voertuig belandde uiteindelijk op de Klaterspeelweg. De auto is total loss. De man is met wonden aan het hoofd en arm in het Ziekenhuis in Weert opgenomen.