Hoge Veluwe Loop groot succes met ruim 1300 deelnemers

Het nat. park de hoge veluwe

Hoenderloo, zondag 9 oktober 2005

Hoge Veluwe Loop groot succes met ruim 1300 deelnemers
Arthur Schramada en Jay Sauer winnen eerste Hoge Veluwe Loop

De Nijmeegse lopers Arthur Schramada en Jay Sauer zijn gezamenlijk winnaar geworden van de eerste Hoge Veluwe Halve Marathon in een tijd van 1:11:15 uur.

'Wat een geweldige tocht zo door de natuur en het herfstlandschap! Echt een bijzondere ervaring.'

Nog nooit heeft Nationale Park De Hoge Veluwe mensen aangemoedigd door het Park te rennen. Laat staan dat het zo ver kwam dat het zelf een hardloopwedstrijd organiseerde.

'De Hoge Veluwe staat bekend als wandel- en fietsgebied, maar het vormt natuurlijk een schitterend decors voor een bijzondere hardloopwedstrijd. We hopen dat we met dit evenement een nieuw publiek aanspreken dat tijdens een sportieve prestatie geniet van de prachtige omgeving', aldus Henk Beukhof, adjunct-directeur van het Park.

Er was enorm veel animo, zelfs zoveel dat de start een half uur is uitgesteld om de mensen die in de file in Otterlo terechtkwamen in de gelegenheid te stellen op tijd aan de start te verschijnen. De Hoge Veluwe halve marathon (21,1 km) voerde de ruim 800 deelnemers door een museum van landschappen. In de herfstzon voerde de route de deelnemers langs schitterende eiken- en beukenlanen naar heidevelden, eindeloze vlakten en stuifzanden. De 7,5 en de 14 km bracht de deelnemers langs oude cultuurbossen, vriendelijke akkers en weiden. De passage bij het Jachthuis Sint Hubertus was een van de landschappelijke hoogtepunten.

Niet alleen zondag stond het Park in het teken van bewegen, ook zaterdag was het Park vol sportievelingen. Meer dan 1100 mensen uit het hele land genoten van de speciaal uitgezette Wildbaan Wandeltocht. Daarnaast vond het Nationaal Kampioenschap Houthakken plaats waarbij ruim twintig deelnemers streden om een plek in de finale.

Henk Beukhof is zeer enthousiast over het weekend en heeft alweer plannen voor volgend jaar. 'Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar!' Hij verwacht zelfs dat het programma volgend jaar verder zal worden uitgebreid.

Uitslagen Hoge Veluwe Loop (Halve Marathon)
Heren Dames

1. Arthur Schramada (1:11:15) 1. Helmie Ramakers (1:24:41)
2. Jay Sauer 2. Mirriam Tacken

3. Maarten Klein 3. Majet Spoelder

Uitslagen 7,5 km St. Hubertusloop

1. Christiaan Heemstede (24:10) 1. Nienja van Hemert (29:51)
2. Peter Huls 2. Moniek Verbeek

3. Jon Menssen 3. Marijke Kroon

Uitslagen 14 km St. Hubertusloop

1. Kor van der Bij (46:32) 1. Elly Visser (0:59:58)
2. Jelle van Poel 2. Noor van Oostrum

3. Marn Groeneweg 3. Hetty Vermeulen

NOOT VOOR DE REDACTIE,