Politie IJsselland


Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


District Apeldoorn


Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Simone Boosman
055 - 548 60 58


055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T E N


Politiedistrict Apeldoorn

09-10-2005


Apeldoorn - bromfietsers onder invloed

De politie heeft tijdens een controle in de nacht van zaterdag op zondag (09/10) een 18-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol over de Nieuwstraat in Apeldoorn reed. De jongen blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1.1 en kreeg een bekeuring en een rijverbod. Ook kreeg hij twee boetes voor het rijden zonder helm en zonder licht.

In dezelfde nacht werd ook een 18-jarige bromfietser uit Amersfoort door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed over de Hoofdstraat in Apeldoorn. De jongen had een alcoholpromillage van 1.2 en kreeg een bekeuring en een rijverbod. Tevens kreeg hij een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.


Apeldoorn - vechtpartij

De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober zes verdachten aangehouden in het centrum van Apeldoorn omdat zij betrokken waren bij een vechtpartij. De verdachten variëren in leeftijd van 21 tot 35 jaar en zijn afkomstig uit Apeldoorn en Deventer. Om nog onduidelijke redenen raakten de zes met elkaar in gevecht in de Van Kinsbergenstraat. Twee verdachten zijn met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Hoenderlo / Uddel - aanrijding dieren

Op vrijdagavond (07/10) om ongeveer 20.15 uur raakte de auto van een 56-jarige vrouw uit Haarlem zwaar beschadigd toen zij op de Otterloseweg in Hoenderlo in botsing kwam met twee wilde zwijnen. De zwijnen hebben het ongeval niet overleefd.

Op de Aardhuisweg in Uddel kwam een 33-jarige automobilist uit Beekbergen in de nacht van zaterdag op zondag rond een uur of één in botsing met een ree die plotseling de weg overstak. De ree heeft het ongeval niet overleefd.


Apeldoorn - snelheidscontrole

De politie heeft afgelopen vrijdag 7 oktober tijdens een snelheidscontrole op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn 35 automobilisten beboet voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/per uur waar 50 km/per uur is toegestaan.


Uddel - gaslek

De brandweer moest zaterdagochtend 8 oktober te hulp komen aan de Zandsteeg in Uddel bij een brandend gaslek. Een 41 jarige man uit Uddel was nietsvermoedend afval aan het verbranden op een plaats waar een gasleiding boven de grond lag. Door het brandende afval smolt de gasleiding waardoor een brandend lek ontstond. De Nuon heeft de gasleiding afgesloten zodat de brandweer het vuur snel kon blussen.

---EINDE BERICHTEN---


---- --