Politie Zuid-Holland-Zuid

9/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-10-2005 - Nieuwsberichten district II

POLITIEDAG IN PAPENDRECHT GOED BEZOCHT
REGIO Naar schatting hebben enkele duizenden mensen de landelijke politiedag 2005 bezocht. Op 8 oktober organiseerde de politie Zuid-Holland-Zuid de landelijke politiedag rondom de parkeerplaats bij zwembad De Hooght en in jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg in Papendrecht.
De dag startte met een ME-demonstratie. Hierna volgde onder meer optredens van het biketeam van de Politie Zuid-Holland-Zuid en twee top-skaters (waaronder Jos Theissens, Nederlands kampioen 03) hun kunsten vertonen op de skatebaan van jeugdcentrum de Interval. Ook de Dienst Hondengeleiders trad op spectaculaire wijze op. Tussen alle optredens door had het publiek de mogelijkheid om binnen en buiten de stands te bekijken. Hier stonden politiemensen en partners om veiligheidstips en uitleg over hun werk te geven. Aanwezig waren: Brandweer, Rode Kruis, 3VO, Projectgroep Huiselijk Geweld, Meldpunt M (Meld Misdaad Anoniem), Werving & Selectie, Stichting Helpende Politie Handen, Stichting Tegen Zinloos Geweld, Stichting Veiligheid en Toezicht, Bureau Halt, JPT (Jeugd Preventie Team) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Ook kon men in een zogenaamde kantelauto van de ANWB plaatsnemen om zelf te ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te hangen en veilig uit de gordels te komen. Buiten konden o.a. het Verkeershandhavingsteam bezocht worden en een pantservoertuig van de Koninklijke Marechausssee bewonderd worden
De landelijke politiedag eindigde om 16.00 uur na het optreden van de hondengeleiders. De dag vormde het moment om alle facetten van het werk van politie maar ook van de veiligheidspartners te laten zien. Gezien het hoge bezoekersaantal en de reacties van het publiek was de landelijke politiedag 2005 voor de Politie Zuid-Holland-Zuid een groot succes te noemen.

DIEFSTAL AUTO
GORINCHEM Vrijdagavond 7 oktober is een grijze Seat Ibiza 1.4 16V gestolen aan de Dokter Schoyerstraat te Gorinchem. Het kenteken is 42-JS-BX. De 22-jarige bewoner/eigenaar heeft aangifte gedaan.

DRONKAARD RIJDT IN DE SLOOT
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober is een 24-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam vanaf de Stationsweg het Weideveld opgereden en op het kruispunt met de Schapendrift met zijn personenauto in de berm en de sloot geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen, moesten zij hem met zijn tweeën ondersteunen en slepen, omdat hij zo dronken was dat hij steeds in slaap viel. Zijn ogen waren bloeddoorlopen. De blaastest wees uit dat hij 765 ugl had gedronken. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en is ingesloten.

INBREKER AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM/ROTTERDAM Op bevel van de Officier van Justitie is op 9 oktober op de Hazendijk in Rotterdam een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 9 april 2005 in een woning aan de Bilderdijkstraat in Alblasserdam te hebben ingebroken. Daarbij werden een televisiescherm, een mobiele telefoon, een videocamera, een fototoestel, een computerbeeldscherm en contant geld buitgemaakt. Op grond van het onderzoek van de Tactische en Technische Recherche werd de identiteit van de vermoedelijke dader achterhaald. Hij is in verzekering gesteld.

MISHANDELING-1
GIESSENBURG Op 9 oktober is op de Doetse Vliet een 20-jarige man uit Giessenburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot op 27 augustus jl. Het slachtoffer werd op die dag op de Doetseweg door een groepje jongeren in elkaar geslagen. Ook zou hij met een soort pepperspray in zijn gezicht gespoten zijn. Hij liep onder meer een uit de kom geraakte schouder, een lichte hersenschudding, een gekneusd been, een pijnlijke nek en ribben op. Wat de oorzaak van de vechtpartij was, wordt nog onderzocht. Vermoedelijk hadden slachtoffer en verdachte een en ander aan alcohol op. De politie startte een onderzoek en zet dat voort. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord.

MISHANDELING-2
NIEUW-LEKKERLAND/KINDERDIJK De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 9 oktober op de Bovenkruier in Nieuw-Lekkerland een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Papendrecht op 4 september jl. Het slachtoffer was met een paar andere jongeren in Kinderdijk uitgegaan. Na sluitingstijd wilde hij met zijn vrienden op de fiets naar huis, toen een groepje jongeren hen achterna ging. In de vechtpartij die ontstond, liep de het slachtoffer diverse klappen in zijn gezicht en op zijn hoofd op. De aanleiding voor de vechtpartij was een scheldpartij tussen verdachte en slachtoffer in de uitgaansgelegenheid in Kinderdijk. Beiden hadden het nodige aan alcohol op. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte is in verzekering gesteld.

GESTOLEN AUTO
GORINCHEM Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 8 oktober op de Nieuwe Wolpherensedijk een 35-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Agenten checkten zijn kenteken waarvan de bijbehorende auto dat als gestolen gesignaleerd stond. In de auto troffen de agenten diverse gloednieuwe kledingstukken, met hangers en al aan. De man is in verzekering gesteld.

ALCOHOL
KINDERDIJK Een 26-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland is op 9 oktober op de Molenstraat aangehouden. Hij had zoveel op dat hij twee uur niet mocht rijden.
MOLENAARSGRAAF - Een 18-jarige automobilist uit Bleskensgraaf is op 9 oktober op de Graafdijk West aangehouden. Hij had daar met zijn auto een paaltje geraakt. Bij controle bleek hij teveel alcohol genuttigd te hebben: twee uur niet rijden. De man raakte niet gewond, maar zijn auto moest wel worden weggesleept.

WONINGINBRAAK
ALBASSERDAM Bij een inbraak in een woning aan de Blokweerweg is op 8 oktober een plasma-TV en een bijbehorende tuner weggenomen. De inbreker(s) vernielde(n) een raam. De Technische Recherche doet onderzoek.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 21-jarige man uit Gorinchem is op 9 oktober op het Wijdschildplein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 18 juni 2005 op de Burgstraat een 20-jarige man uit Vuren te hebben geslagen. Daar kwam het slachtoffer de verdachte bij toeval tegen. De 21-jarige zou het slachtoffer zonder aarzeling hebben geslagen. De twee hadden eind 2004 al eerder ruzie gehad, doordat de 20-jarige toen een relatie zou hebben met de ex-vriendin van de verdachte. De verdachte wordt verhoord.