Politie Zuid-Holland-Zuid

9/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-10-2005 - Nieuwsberichten district I

POLITIEDAG IN PAPENDRECHT GOED BEZOCHT
REGIO Naar schatting hebben enkele duizenden mensen de landelijke politiedag 2005 bezocht. Op 8 oktober organiseerde de politie Zuid-Holland-Zuid de landelijke politiedag rondom de parkeerplaats bij zwembad De Hooght en in jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg in Papendrecht.
De dag startte met een ME-demonstratie. Hierna volgde onder meer optredens van het biketeam van de Politie Zuid-Holland-Zuid en twee top-skaters (waaronder Jos Theissens, Nederlands kampioen 03) hun kunsten vertonen op de skatebaan van jeugdcentrum de Interval. Ook de Dienst Hondengeleiders trad op spectaculaire wijze op. Tussen alle optredens door had het publiek de mogelijkheid om binnen en buiten de stands te bekijken. Hier stonden politiemensen en partners om veiligheidstips en uitleg over hun werk te geven. Aanwezig waren: Brandweer, Rode Kruis, 3VO, Projectgroep Huiselijk Geweld, Meldpunt M (Meld Misdaad Anoniem), Werving & Selectie, Stichting Helpende Politie Handen, Stichting Tegen Zinloos Geweld, Stichting Veiligheid en Toezicht, Bureau Halt, JPT (Jeugd Preventie Team) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Ook kon men in een zogenaamde kantelauto van de ANWB plaatsnemen om zelf te ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te hangen en veilig uit de gordels te komen. Buiten konden o.a. het Verkeershandhavingsteam bezocht worden en een pantservoertuig van de Koninklijke Marechausssee bewonderd worden
De landelijke politiedag eindigde om 16.00 uur na het optreden van de hondengeleiders. De dag vormde het moment om alle facetten van het werk van politie maar ook van de veiligheidspartners te laten zien. Gezien het hoge bezoekersaantal en de reacties van het publiek was de landelijke politiedag 2005 voor de Politie Zuid-Holland-Zuid een groot succes te noemen.

GEDRAG IN VERKEER
DORDRECHT Op vrijdag 7 oktober heeft de politie een controle op verlichting in het verkeer gehouden in de omgeving van Dubbeldam te Dordrecht. Er werd gecontroleerd, omdat verkeersdeelnemers als een van de grootste ergernissen ervaren dat er onnodig mistverlichting gevoerd wordt. Hiervoor werden zeven automobilisten bekeurd. Daarnaast werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, drie voor geen goede verlichting, twee voor fietsen zonder reflector, twee maal voor bromfietsen op het fietspad en een maal voor verkeerd parkeren. De controles vonden plaats aan de Recklinghausenweg, de Dordwijklaan, de Burgemeester Jaslaan, de Eikenlaan, Iepenlaan en de Couperusstraat.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 7 oktober een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op de Graveerstift. De jongeman wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin (17) diezelfde middag op de M. Harpertsz Trompweg. De verdachte draaide door, nadat het meisje het uitmaakte. Hij is ingesloten.

GEWELD BIJ WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT In een supermarkt aan de Dubbeldamseweg Zuid te Dordrecht zijn vrijdagmiddag 7 oktober twee personen door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal waarna zij met geweld wilden vluchten. De 23-jarige vrouwelijke Dordtse verdachte en haar 51-jarige Dordtse compagnon hadden voor een behoorlijk bedrag snoep, champagne en etenswaren onder hun kleding gestopt. De bedrijfsleider werd getipt en hield de man aan, waarbij een worsteling ontstond. Toen begon ook de vrouwelijke verdachte hem te slaan. Een politieman die in zijn vrije tijd boodschappen aldaar deed, greep in en bracht de verdachte onder controle. Bij nader onderzoek bleek dat de man ook een aantal emmers professionele verf had gestolen enkele dagen tevoren uit een keetwagen aan de Saksen-Weimarstraat te Dordrecht. Bij huiszoeking werd een mes aangetroffen en in beslaggenomen. De verdachten zijn gehoord en in verzekering gesteld. Ook is een winkelontzegging opgemaakt.

DIEFSTAL AUTO
DORDRECHT Op 3 oktober is een zwarte Kia Shuman, kenteken 96-FR-JS, gestolen aan de Meerkoetstraat te Dordrecht. Dit bleek toen de 64-jarige eigenaar uit Nieuwendijk, Noord-Brabant, op 7 oktober aangifte kwam doen. Eerst had hij de buurt afgezocht, omdat hij de auto wellicht elders had geparkeerd en de locatie vergeten zou kunnen hebben.

ONGEVAL
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 7 oktober heeft zich een ongeval voltrokken op de N3 te Papendrecht waarbij een personenauto total loss raakte en een bestelbusje licht beschadigd werd. De 19-jarige bestuurder van de personenauto lette even niet op en botste op de bedrijfswagen, bestuurd door een 34-jarige man uit Krimpen aan de IJssel. De 19-jarige man klaagde over pijn in zijn borst en werd door de ambulance naar het Dordwijk-ziekenhuis vervoerd.

WONINGINBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT Onbekenden hebben vrijdagavond 7 oktober een inbraak gepleegd in een woning aan de Touwbaan te Hendrik-Ido-Ambacht en vele sieraden ontvreemd. Zij zijn vermoedelijk binnengekomen door vanuit de achtertuin een raam te forceren.

OVERLAST DRONKENSCHAP
DORDRECHT De politie kreeg vrijdagavond 7 oktober een melding dat omstanders een dronken man in bedwang hielden aan de Patersweg te Dordrecht. Ter plekke bleek dat hij licht gewond was aan zijn hoofd, doordat hij tegen een autobumper was gevallen en eerder al van zijn fiets was gevallen. De man had gebraakt, geürineerd en zijn ontlasting laten lopen. Hij bleef vallen. Voor zijn eigen veiligheid is hij aangehouden en ingesloten in het politiebureau aan de Nassauweg. Daar is de 56-jarige Dordtenaar onderzocht door een GGD-arts. De volgende ochtend mocht hij naar huis. Naar eigen zeggen had hij een halve fles whisky opgedronken, wat hij niet gewoon zou zijn.

PROCES VERBAAL VOOR GELUIDSHINDER
DORDRECHT Na klachten van omwonenden over geluidsoverlast ging de politie op vrijdagavond 7 oktober naar een horecagelegenheid aan de Korte Kalkhaven te Dordrecht. Over dit café waren al eerder overlastmeldingen bekend. Van buiten was enige overlast te constateren, waarna de Milieudienst Zuid-Holland-Zuid gevraagd werd ter plaatse te komen. Na metingen in een woning stelde de Milieudienst vast dat het toegestane geluidsniveau met 20 DB overschreden werd. Daarop werd de beheerder verteld wat de resultaten van de metingen waren en kreeg hij een proces verbaal aangezegd. Er was geen ontheffing voor de live muziek, zodat deze ondanks het goede doel moest ophouden.

MAN MISHANDELT VROUW
DORDRECHT - Een 40-jarige man uit Dordrecht is vrijdagavond 7 oktober aangehouden voor mishandeling van zijn ex-vrouw in de Nicolaasstraat te Dordrecht. Hij had de 44-jarige bewoonster bedreigd en een kopstoot gegeven. Na de melding gingen agenten onopvallend posten bij de woning. Toen de man later die avond opnieuw aan de deur kwam, hielden zij hem aan. Hij ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld. De vrouw klaagde over hoofd- en neuspijn.

VANDAAL AANGEHOUDEN
In de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober liepen surveillerende agenten bij de Sisarijs of Sarisgang te Dordrecht en zagen zij een groepje van drie mannen. Eén van hen had een vlaggenmast in zijn hand en gooide die tegen een winkelpand. Hij miste de ruit op een haar. Daarop spraken de twee agenten de man van de mast aan, die daar echter bedreigend en beledigend op reageerde. Daarop wilde de agenten hem aanhouden voor vandalisme, waaraan hij niet wenste mee te werken en op hen afkwam. Een agent gebruikte pepperspray, maar de man sloeg hem toch in het gezicht. Vervolgens is hij met geweld aangehouden en geboeid afgevoerd naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De agenten doen tevens aangifte van mishandeling en belediging. Het gaat om een 36-jarige Dordtenaar.

BEDRIJFSINBRAAK
DORDRECHT - Bij een winkel aan het Van Eesterenplein te Dordrecht is in de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober een inbraak gepleegd. Na de melding ging de politie direct ter plaatse en constateerde dat er een raam was stukgemaakt. De beveiliging had al een bedrijf gebeld voor de afdichting. Er bleek geld uit de kluis te zijn gehaald. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in. ZWIJNDRECHT Bij een inbraak in een bedrijf aan de Fruiteniersstraat is in de vroege ochtend van 9 oktober een flatscreen, kopieerapparaat en telefoon weggenomen. De inbreker(s) forceerde(n) een ruit. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in.

DIEFSTAL OUD IJZER
DORDRECHT Zaterdagochtend 8 oktober kreeg de politie een melding dat er drie mannen met bakfietsen op een bouwterrein aan het Karel Lotsypad te Dordrecht oud ijzer aan het inladen waren. Ter plaatse stapten de agenten uit de auto en betraden het terrein. Zij betrapten de mannen op heterdaad en sommeerden hen, de radiatoren en dergelijke terug te leggen. Twee van hen gingen ervandoor. De derde konden zij aanhouden, een 43-jarige man uit Dordrecht. Hij is ingesloten na verhoor in vrijheid gesteld.

VERDUISTERING
DORDRECHT De politie heeft na een onderzoek op 8 oktober op bevel van de officier van justitie een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van verduistering. Hij zou stelselmatig geld hebben achtergehouden van een bewonersvereniging aan het Slangenburg te Dordrecht.

VIERDE VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober op het Hugo de Grootplein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving van een 40-jarige man uit Dordrecht. Het slachtoffer werd op 3 september op de J.J.A. Goeverneurstraat door vier mannen beroofd van zijn mobiele telefoon. In deze zaak zijn al eerder drie mannen uit Dordrecht aangehouden: een 41-jarige man op 19 september, een 40-jarige man op 23 september en een 36-jarige man op 2 oktober. Allen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De man die op 9 oktober is aangehouden, is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 8 oktober op de De Josseling de Jongstraat aangehouden. Hij zou op 6 september een 28-jarige man uit Dordrecht op de Boogjes in zijn keel hebben geknepen. De verdachte was op die dag met zijn auto tegen de auto van het slachtoffer gereden. Toen de 28-jarige voorstelde de schade te regelen, greep de verdachte hem bij de keel. Deze is in verzekering gesteld.

WAPEN GEVONDEN; MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Breda is op 8 oktober op de van den Kloosterstraat aangehouden. De politie had informatie dat de man mogelijk in bezit zou zijn van een vuurwapen. Na fouillering en doorzoeking van zijn auto werd inderdaad een zogenaamd gasdrukwapen gevonden, wat verboden is. Hij is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT - Een 41-jarige man uit Den Bosch is op 8 oktober op het Ooievaarplein aangehouden. De man kwam in het kader van een bezoekregeling zijn zoontje bij zijn ex-vrouw ophalen. De man en zijn ex hadden eerder die dag al elders afgesproken, maar toen kwam de man niet opdagen. De man besloot uren later zijn zoontje maar op het adres van zijn ex op te halen. De moeder van het jongetje wilde hem toen niet meer meegeven. Daarop gooide de man brieven met lasterlijke en beledigende inhoud over zijn ex bij diverse buren in de bus. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

KOM VAN DAT DAK AF
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 9 oktober een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ze hadden kort ervoor de melding binnengekregen dat een man een ruit van een pand aan de Reigerstraat vernield zou hebben. Ter plaatse wezen getuigen aan waar de verdachte naar toe was gegaan, een achtertuin aan de Havikstraat. De agenten troffen de man daar daadwerkelijk aan, hangend aan de dakrand van een schuur. Hij was dronken. Na enig aandringen liet de man zich vallen. Hij is dakloos en zei geen nee tegen een nachtje warme cel.

FIETS
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op 9 oktober rond
01.30 uur op de Jacob Marisstraat aangehouden. Hij reed zonder licht op een fiets die in 2000 in Rotterdam gestolen was. Eerst verklaarde hij de fiets 1,5 jaar geleden bij een rijwielhandelaar te hebben gekocht, maar na doorvragen gaf hij aan de fiets kort ervoor op de Zuidendijk te hebben weggenomen. Hij is na een nacht cel in vrijheid gesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op in de vroege ochtend van 9 oktober op het Van Bosseplantsoen een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zou even daarvoor met zijn vriendin hebben gevochten en haar van de trap hebben gegooid. Het slachtoffer verschanste zich een WC, waarvan vervolgens de deur werd vernield. De vrouw liep een gekneusde elleboog op. De verdachte was kennelijk dronken. Hij is voor de nacht ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 9 oktober op de Jan den Haenstraat aangehouden. Hij bedreigde daar zijn ex, een 29-jarige vrouw uit Dordrecht. De twee hadden al een langdurige relatie met de nodige ups en downs achter de rug en op 9 oktober had de man weer ruzie gemaakt. Hij wordt verhoord.

ALCOHOL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 26-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 8 oktober op de Tesselschadestraat aangehouden. Hij had zoveel op dat hij elf uur niet mocht rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGENS BEROOFD
ZWIJNDRECHT Twee jongens, een 15-jarige uit Zwijndrecht en een even oude jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht, zijn op 9 oktober beroofd. Het tweetal reed met de fiets over het fietspad van de Kijfhoekbrug in Zwijndrecht in de richting van Hendrik-Ido-Ambacht. Twee onbekende mannen hielden de twee tegen, waarbij een van de twee jongens viel. De overvallers eisten portemonnees en GSMs. Uiteindelijk gingen de daders er met de fietsen en telefoons vandoor. De politie onderzoekt de zaak.