Politie Midden- en West Brabant


Persbericht district Oostethout(8 en 9 oktober 2005)

OOSTERHOUT NB, 9 oktober 2005

18-jarige Oosterhouter gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 01.45 uur een 18-jarige man uit Oosterhout gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer reed over het fietspad van de Hoofseweg in de richting van Dommelbergen. Een automobilist, een 58-jarige Oosterhouter, reed over dezelfde weg in dezelfde richting en sloeg bij de kruising met de Sterrenlaan rechts af. Hij schepte daarbij de fietser die de kruising rechtdoor wilde oversteken.

De automobilist had de fietser en zijn fiets in de auto geplaatst en naar het huis van betrokkene in de Beemdenbuurt vervoerd. Direct na het ongeval en tijdens de rit naar huis was de fietser onwel geworden. Bij thuiskomst belde de vader van de fietser alsnog de politie en een ambulance. De agenten hebben de bestuurder van de auto laten blazen. Deze bleek alcohol te hebben gedronken en werd hierop aangehouden. Hij blies op het bureau 475 ugl wat overeenkomt met 1,1 promille. Het slachtoffer is door de politie met de auto van de verdachte i.v.m. de drukte bij de Ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had diverse verwondingen. Zijn linkeronderbeen is gescheurd of gebroken. Verder had hij aan zijn rechterhand schaafwonden en een snee in zijn kin. De automobilist werd na verhoor in vrijheid gesteld met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal voor het veroorzaken van een aanrijding met letsel onder invloed van alcohol. Hij had naar eigen zeggen twee glazen wijn en twee glazen whisky gedronken.

Politie onderzoekt mishandeling 20-jarige Oosterhouter

OOSTERHOUT: De nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 03.30 uur op de Bredaseweg een 20-jarige man uit Oosterhout mishandeld. Het slachtoffer fietste met enkele meisjes. Op het moment dat de groep moest inhouden omdat één van hen problemen met de fiets kreeg, kwam er een jongen aangefietst. Deze jongen begon tegen het slachtoffer aan te duwen en gaf hem vervolgens enkele klappen in het gezicht. De dader was kennelijk kwaad op het slachtoffer omdat deze hem op de Markt had aangesproken. Het slachtoffer had opmerkingen gemaakt over het feit dat de dader steeds Kanker naar hem riep. Hier was ook de politie bij geweest. De dader vermoedde kennelijk dat het slachtoffer de agenten gewaarschuwd had. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft een dikke linkerkaak en enkele hechtingen aan de rechterkant van zijn hoofd. De politie is nog op zoek naar de dader, die een lengte heeft van circa 1.70 meter en blond stekelig haar heeft.

Utrechts gezin gewond na eenzijdig verkeersongeval

OOSTERHOUT: Vanmorgen is omstreeks 11.45 uur op Rijksweg A-27 ter hoogte van het Esso tankstation, in de rijrichting Breda, een Utrechts gezin gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De auto schampte tijdens een inhaal manoeuvre op de linkerrijstrook tegen de linkervangrail en reed daarna zonder te remmen naar rechts de berm in, waarna de auto in een sloot tot stilstand kwam.

Het gaat om een 43-jarige man, zijn 41-jarige vriendin en hun zoontjes van 2 en 3 jaar. De hulpverlening kwam snel op gang. Omstanders haalden het gezin uit het wrak, en vier ambulances namen de inzittenden mee. Motorrijders van het Korps Landelijke Politie Diensten verleenden ter plaatse assistentie om de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

De verwondingen lijken mee te vallen, mede omdat de twee volwassenen gordels om hadden en de kinderen in deugdelijke zitjes zaten. De bestuurder had pijn in zijn linkerarm. Hij was naar eigen zeggen tijdens het rijden in slaap gesukkeld. Toen hij wakker schrok had hij geen controle meer over zijn auto, die vervolgens is gaan tollen en in de sloot raakte.

Politie arresteert 58-jarige winkeldief

OOSTERHOUT: Op zaterdag 08 oktober jl. werd een 58 jarige inwoner uit Oosterhout in een supermarkt op het winkelcentrum Arkendonk te Oosterhout door personeel betrapt op het stelen van spullen uit de winkel. Het ging om drie pakjes shag en twee pakjes ham. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

WAALWIJK: De politie kreeg in de nacht van 7 op 8 oktober omstreeks 05.00 uur de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Grotestraat te Waalwijk. Door het vernielen van een ruit aan de voordeur zijn de daders binnengekomen in het gebouw. In het bedrijf heeft men een beeldscherm van een PC, een geldkistje met daarin contant geld en enkele sloffen sigaretten ontvreemd. De politie doet verder onderzoek.

Winkeldief op heterdaad betrapt

DONGEN: Op vrijdag 07 oktober werd omstreeks 13.00 uur een 37 jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij kort te voren een winkeldiefstal had gepleegd in een winkel aan de Hoge Ham. Op aanwijzen van het personeel zagen de agenten de man in een brandgang bij de Dr. Mollerstraat lopen. De ontvreemde kleding had hij weggegooid. In de winkel had de man gebruik gemaakt van een geprepareerde tas. De verdachte bekende het feit gepleegd te hebben. Verdachte betaalde een transactie van 260 Euro.

Rijder onder invloed aangehouden

GILZE: Op zaterdag 08 oktober werd omstreeks 03.30 uur op de Alphensebaan een 47 jarige bestuurder uit Gilze aangehouden toen bij een controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 390 ugl wat gelijk staat aan 0,9 promille.

Politie onderzoekt mishandeling

KAATSHEUVEL: In de nacht van 7 op 8 oktober 2005 kreeg de politie omstreeks 01.00 uur de melding van een vechtpartij in de Hoofdpoort. Ter plaatse bleek het te gaan om een 21-jarige man uit Kaatsheuvel, die klappen had gekregen van een groep van ongeveer tien mensen. Waarom de man geslagen is, is niet duidelijk. Slachtoffer was onder invloed van alcohol.

Politie arresteert 42-jarige man na huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: Op zaterdag 08 oktober werd omstreeks 02.30 uur in zijn woning aan de Haven te Raamsdonksveer een 42 jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn 18-jarige dochter en haar vriend. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld. De 18-jarige dochter heeft aangifte gedaan. Er ontstond in de woning tussen de verdachte en de dochter en haar vriend een woordenwisseling. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de verdachte zijn dochter heeft geslagen. Ook zou hij met haar vriend gevochten hebben en zijn handen om diens keel hebben gehad. De verdachte verklaart dat hij bij de vechtpartij van zowel zijn dochter als haar vriend ook klappen heeft gehad.

Ruit vernield van bakkerij

WERKENDAM: In de nacht van 7 op 8 oktober 2005 is omstreeks 02.00 uur, een bakker, die aan het werk was in zijn bakkerij aan de Kruisstraat flink geschrokken. Hij stond bij de oven toen er plotseling een ruit ingegooid werd net naast zijn hoofd. De man raakte niet gewond maar was wel erg geschrokken. De politie vermoedt dat de vernieling het werk is van jeugdige vandalen.

Politie arresteert 75-jarige automobilist onder invloed na aanrijding

WERKENDAM: De politie kreeg vrijdagmiddag 7 oktober jl. omstreeks 16.40 uur de melding dat er een auto op de van Randwijklaan tegen een schuur en een geparkeerde auto was gereden. De bestuurder van de auto was na de aanrijding naar huis gelopen. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de politie de 75 jarige dader achterhalen en aanhouden. Uit een blaastest bleek, dat de bestuurder waarschijnlijk teveel gedronken had. Bij de test blies hij 805 ugl, wat gelijk staat aan 1,85 promille. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Tegen hem zal proces verbaal opgemaakt worden.

Jeugdige vandalen aangehouden na vernieling aan auto

WIJK EN AALBURG: Op 7 oktober 2005, in het begin van de avond, kreeg de politie de melding dat er op de Anjelierstraat te Wijk en Aalburg een 14 jarige jongen uit Wijk en Aalburg op heterdaad aangehouden was voor het vernielen van een auto. De eigenaar van de auto die zag, dat de jongeman over de motorkap liep, heeft hem in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Uit het onderzoek van de politie bleek er nog een 14-jarige inwoner uit Veen betrokken te zijn geweest bij de vernieling. Ook deze jongeman is later die avond aangehouden. Beide verdachten zijn na verhoor weer naar huis gestuurd.

Auteur: Willem van Hooijdonk