Persbericht 9 oktober 2005

NEDERLANDSE DANSDAGEN 2005 een groot succes!

De achtste editie van de Nederlandse Dansdagen 7, 8 en 9 oktober 2005 trok een groot aantal regionale, nationale en internationale bezoekers. De voorstellingen, meer in aantal dan vorig jaar, waren vrijwel allemaal uitverkocht.

Nieuwe voorzitter
Mr dr Geert D. Dales volgt Mw. Hedy d'Ancona op als voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Dansdagen.
Geert Dales bekleedde eerder functies in de culturele sector als zakelijk directeur van het Holland Festival en Directeur van het Fonds voor Beeldende kunst, vormgeving en bouwkunst. Hij was o.a. Wethouder van Financiën en loco Burgemeester van Amsterdam en is sinds 2004 Burgemeester van Leeuwarden

Nederlandse Dansdagen op televisie
NPS televisie zendt een verslag van de Nederlandse Dansdagen uit op televisie op zondag 16 oktober om 13.00 uur in het nieuwe Kunst- en Cultuurprogramma ' NPS Arena'.

5e editie Dansweek 2005
Met de Nederlandse Dansdagen is de Dansweek geopend met extra veel bijzondere dansvoorstellingen door heel Nederland. De 5e editie van de Dansweek duurt nog tot en met 16 oktober 2005.

Informatie en kaartverkoop: Theater aan het Vrijthof 043-3505555
Programma: www.nederlandsedansdagen.nl

De Nederlandse Dansdagen is een samenwerkingsverband tussen Theater aan het Vrijthof, Directie Overleg Dans en NPS Televisie en komen tot stand met bijdragen van Ministerie van OCW, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, ABP Pensioenfonds en VSB Fonds.

Noot voor de redactie (