Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

GROOTSCHEEPSE VERKEERSCONTROLE IN GELDERLAND-MIDDEN
Publicatiedatum: 9-10-2005 20:13:47

Van vrijdag 7 oktober t/m zondag 9 oktober hebben 15 motoragenten samen met het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) en de Verkeersongevallendienst (VOD) van de politie Gelderland-Midden een grootscheepse verkeerscontrole gehouden. Door het gebruik van vijftien onopvallende motoren, ter beschikking gesteld door de importeurs van Kawasaki Nederland, Honda Nederland en Yamaha Nederland, werd in drie dagen in de hele regio gesurveilleerd. In deze drie dagen hebben de motoren 10.000 kilometer afgelegd. De motorrijders werden tijdens deze controles ondersteund door de onopvallende voertuigen van het VHT. In de meeste van deze voertuigen was ook een rollentestbank en een lasergun of radarset aanwezig. Centraal in de gecontroleerde gebieden stond het alcoholvoertuig als coördinatie punt.

In deze drie dagen zijn in totaal 584 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 169 voor het overschrijden van de maximum snelheid. Elf bestuurders reden zelfs 50 kilometer of harder dan de ter plaatse toestane maximum snelheid. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Alle ingevorderde rijbewijzen werden ingenomen vanwege het met meer dan 50 km/h overschrijden van de toegestane maximum snelheid. Ook zijn veel verbalen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (75), te hoge constructiesnelheid van bromfiets of snorfiets (73), het negeren van een roodlicht (39), en het niet dragen van gordel of helm (96).

Bijzonderheden vrijdag 7 oktober
Op de Wageningsestraat in Andelst werd de snelheid van een personenauto gemeten. De bestuurder reed 104 km/h waar 50 km/h de toegestane maximum snelheid is waarna het rijbewijs is ingevorderd. Een tweede rijbewijs werd 's avonds ingenomen op de A325 ter hoogte van de wegwerkzaamheden op het Nijmeegseplein. De snelheid van de automobilist werd gemeten op 171 km/h. De toegestane maximum snelheid is hier 70 km/h.
Op de Arnhemsestraatweg in Rheden werd vrijdagmiddag een snorfietser aangetroffen die te veel gedronken had. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. In Arnhem werd een minibike aangetroffen. Deze is voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht.

Bijzonderheden zaterdag 8 oktober
Zaterdag werden vijf rijbewijzen ingevorderd. Op de Kanaalweg in Dieren reed de een bestuurder van een motorfiets 142 km/h waar 80 km/h is toegestaan. Ook op de Ellecomsedijk in Ellecom werd de snelheid van een motorrijder gemeten. Deze bestuurder reed 140 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De snelheid van twee motorrijders op de Rijndijk in Pannerden werd gemeten op 197 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De rijbewijzen van beide bestuurders zijn ingevorderd. In Angerlo werd zaterdag een busje met daarachter een zwaarbeladen aanhanger met aardappelen aangetroffen. Hoewel het busje 1900 kg mag trekken, woog de aanhanger 5200 kg. Dit is een overschrijding van 173 %. Deze overtreding wordt aan de officier van justitie voorgelegd. Zaterdag in Arnhem werd een bestuurder voor de vierde maal betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder kreeg een proces verbaal en de bedrijfsauto is aan de eigenaar van het bedrijf terug gegeven.

Bijzonderheden zondag 9 oktober
Zondag werden 4 rijbewijzen ingevorderd. Een automobilist reed op de Zelderseweg in Nijkerk 147 km/h. Hier is de toegestane maximum snelheid 80 km/h. Een motorrijder op de Scherpenzeelseweg in Barneveld reed 136 km/h waar 80 km/h de maximum snelheid is. In Barneveld werd op het gedeelte van de A30 waar de toegestane maximum snelheid 80 km/h is, de snelheid van een auto gemeten. De bestuurder reed 147 km/h. Op de N224 in Ede werd een snelheid van 146 km/h gemeten. Ook hier is de toegestane maximum snelheid 80 km/h.
Bij een controle van een personenauto, zondag in Ede, bleek dat de bestuurder nog een boete van 1100, - euro had openstaan. De bestuurder is meegenomen naar het bureau voor verdere afhandeling. Tussen Nijkerk en Hoevelaken werd een bromfietser aangetroffen die te veel gedronken had. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
Communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 376 3241

---

Gelderland-Midden