Politie Zeeland


---

W-6586-2005. Brand op het Scheldeterrein.
Zondag om 15.20 uur is er brand ontstaan in een afvalcontainer in een loods aan het Eiland op het Scheldeterrein.
Op nog onbekende wijze is het afval in de container gaan branden. De brandweer heeft het vuur bestreden.

Z-6587-2005. Aanrijding te Axel.
In Axel op de Zuidsingel kwamen drie personenauto's met elkaar in botsing om 17.31 uur.
Een 23-jarige man uit de gemeente Terneuzen botste op de voor hem rijdende personenauto die bestuurd werd door een 21-jarige man uit Axel. Na de aanrijding reed de 23-jarige bestuurder achteruit waardoor hij op een andere, eveneens 21-jarige bestuurder uit Axel botste die zich achter hem bevond.
Er vielen geen gewonden. Twee van de drie auto's raakten beschadigd.

W-6588-2005.Kind bedolven onder zand.
In Vrouwenpolder op het strand Breezand is zondag om 15.37 uur een jongetje bedolven onder zand.
Het Duitse jongetje, 9 jaar oud, was door vriendjes "staand " in een kuil ingegraven, waarna de wanden waren ingestort. Zijn hoofd was niet bedolven onder het zand.
Brandweer en ambulance waren ter plaatse maar hoefden niet meer in te grijpen omdat omstanders het kind hadden uitgegraven.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland